Karel Janeček  v Karlových Varech

Karel Janeček v Karlových Varech Zdroj: Zbyněk Pecák

Karel Janeček  v Karlových Varech
Karel Janeček  v Karlových Varech
Karel Janeček  v Karlových Varech
Karel Janeček  v Karlových Varech
Karel Janeček  v Karlových Varech
13
Fotogalerie

Karel Janeček již po dvacáté oznámil svou kandidaturu na prezidenta. Další oznámení proběhne v pátek

Známý český miliardář, podnikatel, filantrop a člověk, který 24 hodin denně žije v jiné realitě, oznámil na tiskové konferenci v Karlových Varech svou kandidaturu na prezidenta. Toto oznámení kandidatury bylo již jubilejní dvacáté, neboť Karel Janeček svou kandidaturu na prezidenta oznámil již devatenáctkrát.

Zatímco při kandidatuře na prezidenta bývá zvykem tuto oznámit jen jednou, Karel Janeček to pojal velikášsky a oznamuje svou kandidaturu každý týden. Snad proto, aby lidi utvrdil v tom, že si skutečně nedělá prdel, anebo možná aby utvrdil sám sebe v tom, že si nedělá prdel.

Možná je ale všechno úplně jinak a Karel Janeček zvolil nezvyklou a úplně novou formu kampaně. Takzvanou oznamovací kampaň. Ta spočívá v tom, že kandidát na prezidenta několikrát týdně oznamuje, že je skutečně kandidát na prezidenta.

Karel Janeček svou oznamovací kampaň rozjel opravdu ve velkém. Nejen velké tiskové konference, kde pravidelně oznamuje svou kandidaturu, ale má rovněž takzvanou kontaktní oznamovací kampaň. To znamená, že jezdí za lidmi přímo do jejich měst, potažmo domů a bytů, kde jim oznamuje, že bude kandidovat na prezidenta. Tato část kampaně však vzbuzuje mírné rozpaky.

„Byl tu předevčírem pan Janeček. Normálně se stavil kolem sedmé, když jsme zrovna večeřeli. Když jsem mu otevřel dveře, podal mi ruku, řekl mi, že bude kandidovat na prezidenta, a potom se sám pozval k nám domů na večeři. Sežral půlku guláše a mé sedmnáctileté dceři nabídl, jestli nechce být jednou z jeho partnerek.

Potom se šel u nás vykadit, kdy na můj vkus spotřeboval až příliš mnoho toaletního papíru, konkrétně celé dvě ruličky, znovu oznámil svou kandidaturu a potom šel k sousedům. Bylo nám to dost nepříjemné a doufám, že už se pan Janeček nevrátí,“ postěžoval si pan Jaromír Bláha z Prahy, za kterým přišel Karel Janeček v rámci své kampaně osobně.

Karel Janeček objíždí při své konaktní kampani převážně pražskou vyšší třídu, což je podle politologů chyba. Měl by se soustředit hlavně na venkov a na střední či nižší třídu, odkud by bral hlasy Babišovi. Karel Janeček se však štítí chudých lidí, takže s nimi odmítá přijít do kontaktu, což je při kontaktní kampani dost potřeba.

„Mohu potvrdit, že pan Janeček má z kontaktu z chudými lidmi vyrážku a záchvaty úzkosti. Lékař mu poradil, aby se raději s chudými lidmi nestýkal,“ potvrdil Roman Ouřada, z volebního týmu Karla Janečka.

Co se týče veřejných oznámení kandidatury, tak tam potom Janečkovi chudí lidé nevadí. Oznámení o jeho kandidatuře tak platí i pro chudé.

„Když je Karel Janeček nevidí, tak mu nevadí. Jenom je nesmí vidět, cítit ani je nahmatat,“ dodal Roman Ouřada.

Další oznámení kandidatury Karla Janečka na prezidenta proběhne tento pátek kolem oběda, kdy Karel Janeček svolal tiskovou konferenci.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je projev premiéra Fialy v Evropském parlamentu.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Karel Janeček v Karlových Varech potvrdil touhu být prezidentem • Martin Bartkovský