Video placeholde

Babiš a jeho suita se stali součástí fotbalové reprezentace a zásadně přispěli k výhře nad Nizozemskem

Vítězství českých fotbalistů nad Holandskem, které posunulo naše borce do čtvrtfinále, má překvapivého hrdinu. Není jím Tomáš Holeš ani Patrik Schick nebo Tomáš Vaclík. Za poměrně nenadálým úspěchem totiž stojí premiér Andrej Babiš.

„Když přišlo minulý týden na jižní Moravu tornádo, velmi mě to rmoutilo a přemýšlel jsem, jak se na místě co nejlépe vyfotit, ale rovněž jak povzbudit český národ. Ačkoliv podle průzkumů bych český národ povzbudil nejvíc, kdybych to zabalil a šel už konečně do prdele, vyhodnotil jsem tento průzkum jako kampaň a vydal se jiným směrem.

Napadlo mě, že Češi odjakživa žili úspěchem hokejové nebo fotbalové reprezentace. Po jejím úspěchu vždy prošla přes republiku vlna radosti. Inu, hokejisté už dohráli, ale fotbalisté byli stále ve hře. Proto bylo zcela logické zařídit jejich výhru nad Holandskem. Tam jsem věřil tomu, že to lidé ocení.

Já bych samozřejmě nerad takzvaně slízl celou smetanu. Byl to kolektivní výkon nás všech a nutno dodat, že jsme si to oddřeli. Za všechny můžu vypíchnout bravurní výkon Aleny Schillerové, která o poločase složila hezkou básničku a nechala se vyfotit na rozkvetlé louce. Nesmíme taky zapomínat na dvojministra Karla Havlíčka, který speciálně na tento zápas přijal navíc i roli ministra fotbalové reprezentace a statečně pět dnů v kuse nespal. A jak bych mohl zapomenout na výkon ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Ten odvedl veliký kus takzvané černé práce a po celou dobu zápasu měl nasazený respirátor FFP3,“ rozplýval se premiér Andrej Babiš na pozápasové tiskové konferenci, kterou sám svolal.

„Je to veliký den pro Českou republiku i pro Andreje Babiše. Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop,“ freneticky vykřikoval Andrej Babiš, který si bezprostředně po zápase, jak je u fotbalu zvykem, s hráčem soupeře vyměnil dotace.

Aby umocnil pozitivní dopad vítězství českého týmu, ihned po zápase odletěl vládním speciálem přímo na stadion, aby byl přímo u toho, poblahopřál hráčům, nechal si od hráčů poblahopřát k úspěchu a taky pořídil nějaké parádní fotky.

„Po zápase se přiřítil do kabiny pan premiér a začal se s každým fotit. Páťovi (Schickovi) vrazil do náruče lemura, že to bude vypadat dobře na fotce. Lemur ho pokousal, takže Páťa musel jet okamžitě do nemocnice na injekci a nechají si ho tam dva dny na pozorování. Zeptal jsem se pana premiéra, jestli hodlá z kabiny někdy odejít, ale ten mi řekl, že nikdy, a nech i to prý zapametám. Dokonce potom ještě vběhl na hřiště, že se pozdraví s fanoušky, ale ti tam už nebyli, tak si pan premiér nechal dovézt důchodce z Česka, oblékl je do dresů a nechal se fotit. Potom trval na tom, že mu každý hráč z týmu poblahopřeje k úspěchu. Bylo to nepříjemné,“ přiblížil oslavy po zápase s panem premiérem trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Video placeholde
EURO 2021: Jak fanoušci prožívali vítězný zápas? Slavit se bude i v Baku! • iSport TV

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Babiš se snaží nahnat body, kde se dá.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>