Očkování psů by mohlo začít v červenci.

Očkování psů by mohlo začít v červenci. Zdroj: Profimedia

Ze sportovní haly Slavie je chytré očkovací centru OČKO.
Ze sportovní haly Slavie je chytré očkovací centru OČKO.
Andrej Babiš na inspekci ve velkokapacitním očkovacím centru v O2 universum. (9. dubna 2021)
Andrej Babiš na inspekci ve velkokapacitním očkovacím centru v O2 universum. (9. dubna 2021)
Andrej Babiš na inspekci ve velkokapacitním očkovacím centru v O2 universum. (9. dubna 2021)
10
Fotogalerie

Očkování závratně zrychluje. Jsme dobří. Od července začneme očkovat psy, prohlásil Babiš optimisticky

Zmocněnec pro očkování a ministr pro Agrofert Andrej Babiš kupí v čase pandemie jeden úspěch za druhým.

Poté, co byla díky němu Česká republika nejlepší v počtu nakažených a mrtvých ve smyslu, že jsme jich měli na přepočet na milion obyvatel nejvíce, přispěchal s dalším dechberoucím úspěchem, a to na poli očkování.

„Do České republiky dorazí více vakcín, než jsme čekali a objednali, protože se to tak nějak děje samo od sebe a já jsem tomu rád. Díky většímu množství vakcín nabírá očkování na obrátkách a díky robustnímu systému, který jsem já osobně nastavil, očekáváme až několik desítek milionů očkovaných denně a…“ následně se premiér Andrej Babiš odmlčel, neboť se k němu naklonil jeden z jeho mediálních poradců.

„Tak jsem byl právě informován, že kvůli opozici to nebude naočkovaných několik desítek milionů lidí denně, ale jen něco přes sto tisíc, což je poměrně zklamání, a okamžitě zadám pokyn k zaslání vytýkacího dopisu panu ministru Arenbergerovi,“ rozhněval se zmocněnec pro očkování, který však záhy opět přešel do optimistické roviny.

„Avšak i přes razantní snížení tempa očkování, jsme stále na velmi dobrých číslech. Z toho důvodu na konci tohoto týdne otevíráme rezervační systém pro čtyřicátníky, příští týden pro třicátníky a ten další pro dvacátníky,“ nabídl zuřivě Andrej Babiš očkování pro všechny, ačkoliv doposud nebyli všude naočkovaní senioři 80 plus, kteří o očkování projevili zájem. 

„Na konci června budeme mít naočkováno sto procent populace a od července začínáme očkovat psy,“ nastínil premiér další očkovací plány.

Co se týče očkování psů, budeme zřejmě celosvětoví premianti, neboť žádné země zatím jejich očkování neplánují. Podle premiéra jsme však země pejskařů a lidem na psech záleží. Právě proto bývají vždy v první rozvolňovací vlně psí salóny a z toho důvodu se budou od července i očkovat.

„Počítáme, že do konce prázdnin naočkujeme všechny psy, kteří o očkování projeví zájem. Od září začneme potom očkovat kočky. Plán je takový, že do konce roku chceme mít naočkována všechna domácí zvířata,“ představil Andrej Babiš očkovací plán do konce roku. Zda je do něho zahrnuta i drůbež z Vodňanského kuřete, to už neprozradil. 

Po představení očkovacího plánu se vzedmula veliká vlna nevole ze strany chovatelů plazů a hmyzu, kteří se cítí být diskriminováni.

„Jak je možné, že kdejaký prašivý čokl dostane v létě vakcínu a moje extrémně vzácná a drahá agama vousatá má smůlu?“ stěžoval si Pavel Sládek, předseda Českého svazu chovatelů agam a ještěrů.

Premiér Babiš posléze panu Sládkovi a všem jemu podobným chovatelům vzkázal, ať si políbí prdel, protože agamy a podobnou havěť chová jenom pár lidí a ti ho ve volbách rozhodně nevytrhnou. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že ač se u nás pandemická situace nadále zlepšuje, best in očkování pravděpodobně nikdy nebudeme.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>