Video placeholde
Předseda sociálních demokratů se pochlubil dovolenou v Polsku. U severních sousedů jezdil na kole, pochutnával si na plechovkách s alkoholem a zakusil i místní moře
Předseda sociálních demokratů se pochlubil dovolenou v Polsku. U severních sousedů jezdil na kole, pochutnával si na plechovkách s alkoholem a zakusil i místní moře
Jan Hamáček se pochlubil, že se dostal až do Polska...a to usilovným šlapáním do pedálů!
Vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová a vicepremiér a ministr vnitra spolu vyrazili na hasičskou základnu Zbiroh. V helmách si pořídili svou první společnou selfie
Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD)
7
Fotogalerie

Má cesta do Moskvy byl geniální zastírací manévr, pochlubil se Hamáček, který žije ve špionážním thrilleru

Předseda ČSSD Jan Hamáček není jen obyčejný vicepremiér a ministr. To ne. Je to totiž geniální stratég na poli diplomacie a zpravodajských služeb.

Ukázalo se totiž, že jeho chystaná cesta do Moskvy, kterou spousta lidí kritizovala a premiér Babiš ji dokonce nedoporučoval, byla jen velmi chytrý zastírací manévr. Hamáček se vůbec do Moskvy nechystal. Jen vzbuzoval dojem, že se tam chystal, aby držel celé Rusko v šachu. 

„Tím, že jsem oznámil, že se chystám do Moskvy, jsem získal pro celou Českou republiku čas na dokončení všech nutných operací. Bylo to strategické a dlouho plánované klamání nepřítele. Rusko se domnívalo, že se chystám do Moskvy a tím pádem ztratilo ostražitost. Zatímco já jsem si doma balil kufry, abych nevzbudil u Ruska podezření, naši agenti využili této mé geniální kouřové clony, aby zařídili vše, co bylo nutné,“ pochlubil se Jan Hamáček, který neprozradil, co čeští agenti zařizovali, zatímco on vytvářel kouřovou clonu. 

„Jako ministr vnitra musím vždy myslet několik tahů dopředu. Být o krok před ostatními, jestli mi rozumíte. O tom, že je moje cesta do Moskvy finta, jsem nikomu nemohl říct. Ani premiérovi, manželce, prostě nikomu. V tom je základ mého úspěchu. Nikomu nic neříct,“ prozradil Jan Hamáček klíč ke svému úspěchu. 

„Operace cesta do Moskvy však nebyla v žádném případě jediná zpravodajská akce, kterou osnuju. Ba naopak. Zrovna teď, když tady mluvím, souběžně běží několik dalších mystifikačních akcí. Jsem tu totiž v utajení a zároveň nejsem v utajení, jestli mi rozumíte,“ mrknul Jan Hamáček do kamer, načež bůhví proč pan Hamáček odstoupil od pultíku a udělal kotrmelec a následně se pokusil o salto vzad, přičemž spadl na záda a vyrazil si dech. 

„Jak vidíte, mám speciální výcvik a i povolení zabíjet,“ vytáhl po chvíli, kdy nabyl vědomí po nepovedeném saltu, pistoli a položil ji na řečnický pult. 

„Celý svět je jenom jedna veliká politická a špionážní hra a já vyhrávám a mám navrch,“ poplácal se Jan Hamáček po zádech, a aby to dokázal, rozhodl se jednou dobře mířenou ranou z pistole střelit vypínač na světla a tím v místnosti zhasnout.

„To je v pořádku. Byl to ruský agent a tohle všechno jsem plánoval,“ obeznámil všechny v místnosti Jan Hamáček poté, co se několik novinářů snažilo oživit svého kolegu, kterého Jan Hamáček při střelbě na vypínač střelil pistolí do břicha, ačkoliv novinář stál na opačné straně místnosti, než byl onen vypínač. 

„Jak vidíte, opravdu je to tak, že jsem vždy o několik tahů dál než jiní. Celá tahle tisková konference i zastřelení novináře z Mladé fronty, který byl ruský agent, je pouze má další zastírací strategie. Zatímco já tu řečním, probíhá v Ugandě mnou řízený státní převrat ve prospěch České republiky,“ rozesmál se Jan Hamáček. 

„Konec tiskové konference,“ zahlásil posléze, načež pod sebe hodil dýmovnici ve snaze stylově zmizet v dýmu, ale začala mu od dýmovnice hořet nohavice a pan ministr musel být následně hospitalizován v nemocnici s popáleninami na noze a rovněž se také nadýchal kouře. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Jan Hamáček je v posledních dnech podezřelejší, než kdy jindy.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>