Petr Arenberger a Miloš Zeman při jmenování nového ministra zdravotnictví na Hradě (7.4.2021)

Petr Arenberger a Miloš Zeman při jmenování nového ministra zdravotnictví na Hradě (7.4.2021) Zdroj: Twitter - Jiří Ovčáček

Během ceremoniálu jmenování ministra zdravotnictví Arenbergera nejevil Miloš Zeman známky života

Prezident Miloš Zeman opět připomněl, že stále ještě existuje a že je připraven bojovat o zájmy svých lidí do roztrhání těla.

Poté, co přislíbil premiéru Babišovi, že ho při příštích volbách jmenuje premiérem, i kdyby bylo ANO poslední, výměnou za to, že odvolá Blatného, protože to zlobidlo odmítá vakcínu Sputnik, přišla ve středu konečně jeho veliká chvíle.

Premiér Babiš Blatného odvolal a místo něho přijal Petra Arenbergera, jehož vztah ke Sputniku je mnohem vřelejší než Blatného.

Ještě než byl ministr Blatný oficiálně odvolán, byl nový ministr zdravotnictví Arenberger pozván na Hrad ke slavnostní ceremonii jeho jmenování.

Jako vždy to byla veliká a důstojná sláva. Nejprve byli všichni novináři vykázáni ven, jelikož do sálu musel být dopraven pan prezident a jistě všichni museli uznat, že se moc nehodí, aby byl zachycen na kameře, kterak je do místnosti přinášen ochrankou a za pomoci gumicuků připevněn na židličku, aby během ceremoniálu nesklouzl na parkety.

Jakmile byl pan prezident přichycen k židličce a za pomocí defibrilátoru krátkodobě nahozen zpět k životu, mohli být novináři vpuštěni zpět do sálu.

Zmrtvýchvstatý pan prezident si nemohl odpustit jeden ze svých proslulých bonmotů, jak se v případě pana prezidenta vznešeně nazývají jeho urážky: „Pozvěte hyeny.“  Potom už mohl ceremoniál propuknout.

Ještě dokud působily povzbuzující léky, které do pana prezidenta před ceremonií naprali jeho nejbližší, aby fungoval, byl pan prezident jako vždy okouzlující a vypadal, že i ví, kde je a co tam dělá.

Jak účinky léků a drog na povzbuzení přestávaly působit, Zeman více a více vypadal unaveně a neživě.

„Když nový ministr zdravotnictví podával sedícímu panu prezidentovi pravici, musel mu bezvládnou ruku přijít zvednout Jiří Ovčáček. Mám za to, že v tu dobu byl již Miloš Zeman znovu mrtvý,“ uvedl jeden z přítomných na ceremoniálu, který si nepřál být jmenován.

„Bylo na něm vidět, že nevykazuje žádné známky života. Nový pan ministr ho chtěl dokonce jako lékař v jednu chvíli oživovat, ale bylo mu řečeno, že to je v pořádku a že to není potřeba,“ uvedl další ze svědků, který si rovněž nepřál být jmenován.

Proti těmto tvrzením se okamžitě ohradil mluvčí Jiří Ovčáček.

„Není pravda, že byl pan prezident během ceremoniálu mrtvý. Je to lež. Pan prezident mrtvý není ani nikdy nebyl. Naopak. Pan prezident je naopak dlouhodobě nemrtvý,“ prozradil Jiří Ovčáček, že je Miloš Zeman upír.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Zeman slouží spíš jako loutka, než jako autonomní bytost

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>