Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Facebook @AndrejBabis

Od pondělního rána lidem nefunguje letní čas. Může za to dodavatelská firma, vymlouvá se Babiš

Vládě pod vedením premiéra Andreje Babiše se poslední dobou nedaří. Nic jí nefunguje. Od e-shopu na elektronické dálniční známky přes covid a registrační web na očkování až k online formuláři ke sčítání lidu, který půl dne nefungoval. 

Nyní ke své řadě neúspěchů může vláda připsat i přechod na letní čas.

„Původně to vypadalo, že přechod na letní čas proběhne zcela bez problémů. Dodavatelská firma se zaručila, že letní čas prošel zatěžkávací zkouškou a je i podle všech norem, takže přechod bude hladký. Bohužel se tak nestalo a od pondělního dopoledne jsme měli veliký výpadek letního času. Je to chyba dodavatelské firmy. Nevíme, kdy se nám ho podaří znovu nahodit, a proto prosím občany o trpělivost,“ vysvětloval Andrej Babiš.

„Ještě tři týdny. Dejte nám prosím tři týdny a potom to půjde. Následující tři týdny budou pro letní čas klíčové,“ skočil mu do řeči Jan Hamáček, který nefungující letní čas řeší v rámci krizového štábu.

„Po třech týdnech by měl letní čas fungovat. Nechci teď říkat, že bude fungovat určitě. To se ještě uvidí podle vývoje a podle těch třech týdnů, ale trend je slibný a fungovat by měl,“ dodal Andrej Babiš.

Zatímco vláda hledá způsoby, jak letní čas znovu nahodit, lidé po celé zemi si na absenci letního času stěžují a chystají demonstrace.

„To už je opravdu vrchol fušérství, že vláda posere už i letní čas. Nekompetentní hovada to jsou, nic jinýho. Člověk normálně ráno vstane, jde do práce a tam zjistí, že je tam o hodinu dřív, protože nefunguje letní čas. Pro někoho možná drobnost, ale já už jsem fakt nasranej. Fakt poserou, co můžou. Jako by těch dvacet šest tisíc mrtvých na covid nestačilo. Teď ještě ten letní čas,“ stěžoval si pan Antonín Okrouhlík, který v pondělí jako spousta dalších občanů přišel o hodinu dříve do práce. 

Na úterý byla svolána demonstrace lidí, kterým už došla s vládou trpělivost. Účast nebyla příliš hojná. Většina lidí totiž dorazila hodinu před zahájením demonstrace, a proto byli policií rozehnáni, protože tam ještě neměli co dělat.

„Ač byla demonstrace řádně nahlášena a povolena, bohužel v nastalém časovém zmatku většina demonstrantů dorazila o hodinu dříve a po zásahu policie již lidé neměli chuť nadále protestovat,“ postěžoval si pořadatel demonstrace ze skupiny Chcíp letní čas Jiří Bláha, který přišel pro změnu o hodinu pozdě, protože se řídí podle zimního času. Předloňského zimního času.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Andrej Babiš má výmluvu na všechno.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>