Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Reuters

Střelec střílel ve škole. Nikdo tam nebyl, všichni se učili online, tak šel střelec domů

Epidemie koronaviru, která zasáhla celý svět, má velký vliv na běžný život většiny lidí. Díky různým protiepidemickým opatřením jsou omezeny nebo rovnou zakázany nejen každodenní činnosti, ale i dlouholeté tradice.

Tak například tradice střelců na školách v USA za poslední rok upadá a podle mnohých za to může právě koronavirus. Za všechny případy hovoří nedávná událost na Floridě, kdy se bývalý student střední školy do této budovy vrátil s úmyslem zastřelit co nejvíce studentů a učitelů.

„Připravoval jsem se na to několik měsíců. Sehnal jsem si střelné zbraně a sepsal jsem manifest, jak se na správného ublíženého rapla sluší a patří. Všechno jsem si naplánoval. Posledních čtrnáct dnů jsem dával na Facebook znepokojivé a zašifrované příspěvky typu – smrt je jenom začátek, nebo zítra vezmu samopal a půjdu vystřílet celou školu. 

No a pak konečně přišel ten den a šel jsem na to. Zaparkoval jsem na parkovišti před školou. Z batohu vytáhl dvě pistole a vnikl jsem do školy s úmyslem zastřelit co nejvíc lidí. Jaké bylo mé zklamání, když jsem zjistil, že ve škole nikdo není. Všichni se totiž učili doma online. Zasranej covid,“ odplivl si zhnuseně Ben Brown, bývalý student floridské střední školy, který se cítí být vykořeněný, nemá moc přátel a myslí si, že se mu ve škole dělo příkoří, tak se to jal řešit po americku vystřílením školy. 

„Teď nevím, co mám dělat. To mám jít k těm žákům domů a střílet na každého zvlášť u něho doma? To je neproveditelné,“ postěžoval si Ben Brown, který svůj záměr však opustit nehodlá a znovu to prý zkusí za měsíc.

„Já nevidím jiné východisko než vystřílet školu. Musím počkat, až se studenti do školy vrátí. Doufám, že to bude nejdéle do měsíce, protože se bojím, že ten nahromaděný vztek v sobě déle neudržím,“ dodal Ben. 

Policie zatím proti Benovi zasahovat nebude a počká, až začne ve škole střílet na lidi.

„Víme o tom a zasahovat nebudeme. Podle všeho není Ben Afroameričan, takže ho nemůžeme jen tak zastřelit u něho doma. Musíme počkat, až on udělá ten první krok a začne střílet do lidí. Střelba v prázdné budově je u nás jen přestupek. Pan Brown zaplatil pokutu padesát dolarů a tím to pro nás skončilo,“ tvrdí policista John Simuor.

Na rozuzlení případu se tak bude muset opravdu počkat až na dobu, kdy se studenti z floridské střední školy vrátí zpět do lavic. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že do školních lavic se děti ještě dlouho nepodívají. 

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>