Roman Prymula od Jana Ignáce Říhy

Roman Prymula od Jana Ignáce Říhy Zdroj: Jan Ignác Říha

Roman Prymula a JAroslav Faltýnek porušili všechna myslitelná pravidla nouzového stavu
Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula a prezident Miloš Zeman
Druhý nástup koronaviru kolážemi grafika TMBK
Druhý nástup koronaviru kolážemi grafika TMBK
Roman Prymula - epidemiolog, náměstek ministra zdravotnictví a v současnosti šéf ústředního krizového štábu
12
Fotogalerie

Roman Prymula je oficiálně nejhouževnatější organismus na planetě. Přežije toho víc než želvušky

Rčení „vyhodí ho dveřmi, vrátí se oknem“ naplnil a hlavně překonal Roman Prymula, který poté, co byl vyhozen jak dveřmi, tak potom po návratu i oknem, se znovu vrátil komínem jako poradce prezidenta. Až přijde apokalypsa, která vyhladí vše živé, zůstane po ní jen prach, chlad, zmar a Roman Prymula jako něčí poradce nebo náměstek.

Před rokem začala hvězda Romana Prymuly stoupat a v marastu a chaotické změti červených svetrů, blábolícího premiéra a nejservilnějšího ministra zdravotnictví v historii ministrů zdravotnictví byl Roman Prymula pomyslným majákem na rozbouřeném moři.

Působil jako jediný, kdo ví, co v dané situaci dělá, a vzbuzoval u lidí pocit, že je dobře, že tam je (ať už je kdekoliv).

Bylo jen otázkou času, kdy se Prymula stane ministrem zdravotnictví, což se stalo při začátku druhé vlny v září. Zde však jeho hvězda zhasla, neboť si zašel do zavřené hospody s Faltýnkem bez roušek, a proto musel jako ministr skončit. Nedělalo by to dobrotu.

Běžný ministr by byl naprosto odepsaný a byl by rád za nějakou trafiku někde v zahraničí nebo ve státní firmě stranou všeho dění i zraků veřejnosti. To ale Roman ne. Ten pokračoval jako poradce premiéra a nadále se tvářil, jako že epidemii řídí. 

Potom se Roman urval z řetězů po druhé. Nejprve odpoledne v rozhovoru řekl, že je potřeba tvrdý a důsledný lockdown a potom šel večer na fotbal, kde se nechal vyfotit. Jakkoliv jeho účast na fotbale nebyla protizákonná ani nic neporušil, nebyl dobrým příkladem pro veřejnost a coby papaláš, který je něco víc než běžní lidé, okamžitě skončil i jako poradce premiéra. Jeho omluva, že přece nebude sedět doma na zadku, moc nepomohla. 

To by však nebyl Roman, aby jako ten bájný fénix nevstal z popela a neurval si pozici poradce pro prezidenta. Jak to tak vypadá, Roman Prymula je opravdu nezničitelný, čehož si začínají všímat vědci.

„S něčím podobným jsem se nesetkal. Houževnatost Romana Prymuly je dechberoucí a vypadá to, že přežije více než želvušky,“ domnívá se profesor Václav Čermák z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, který je světově uznávaným odborníkem právě na želvušky.

„Želvušky se vyskytují jak na ledovcích, tak třeba i na pouštích. Žijí téměř v každém prostředí a jsou prakticky nezničitelné. Dokáží přežít opakováné zahřátí na 150 stupňů, několik hodin v kapalném héliu nebo tisíckrát silnější radioaktivní záření než člověk. Želvušek se prostě nezbavíte. Stejně jako Romana Prymuly,“ dodal profesor Čermák. 

Roman Prymula se tak stal oficiálně nejhouževnatějším organismem naší planety, neboť vrátit se poté, co předvedl, by nedokázaly ani želvušky. 

Vědecká obec tak zanesla Romana Prymulu do encyklopedie živočichů pod názvem Romunus Prymulus mezi bezobratlé a není vyloučeno, že se o Prymulovi budou učit žáci ve škole. Bohužel však ne naši žáci, protože ti se do škol již nikdy nevrátí. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že vyhodíte-li Romana Prymulu dveřmi, je více než jisté, že se vrátí oknem.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>