Exprezident Václav Klaus byl hostem pořadu Epicentrum na Blesk.cz (10.2.2020)

Exprezident Václav Klaus byl hostem pořadu Epicentrum na Blesk.cz (10.2.2020) Zdroj: Foto Blesk - Jakub Poláček

Exprezident Václav Klaus během rozhovoru pro Blesk v lednu 2021
Křest nové knihy exprezidenta Václava Klause (16. 12. 2020)
Křest nové knihy exprezidenta Václava Klause (16. 12. 2020)
Křest nové knihy exprezidenta Václava Klause (16. 12. 2020)
Exprezident Václav Klaus na Národní třídě 17. 11. 2020
9
Fotogalerie

Covid-19 se nakazil Václavem Klausem. Vědci se obávají mutací

Bývalý prezident, účastník jediné dokonalé perové loupeže v historii lidstva, držitel prestižní ceny Václava Klause a zároveň jediný držitel prestižní ceny Václava Klause, který cenu obhájil třikrát po sobě, Václav Klaus opět jednou výrazně promluvil do celosvětového dění. 

Zatímco u běžného plebsu napříč planetou platí, že se nakazí covidem, Václav Klaus je jediný člověk, který se covidem nenakazil, nýbrž nakazil covid. Václav Klaus je mimo spoustu jiných činností známý z poslední doby svým odmítáním roušek a opatření proti šíření koronaviru celkově.

Někomu by to mohlo připadat, že se Václav Klaus nechal strhnout lavinou dezinformací, které covid zlehčují a cíleně vytváří dojem, že se jedná de facto o výmysl médií a spiknutí vlády, nicméně podle všeho to tak nebylo. 

Svým odmítáním nosit roušky se očividně Václav Klaus pouze připravoval k útoku. Jakmile přišla ta správná chvíle a covid před Václavem Klausem ztratil obezřetnost, bývalý prezident zaútočil a nakazil ho. 

„Václav Klaus se žádného covidu nezalekne. Václav Klaus covid zdolá s prstem v nose. Václav Klaus to měl promyšlené už od začátku. Václav Klaus nyní zahájí fázi dvě,“ svěřil se Václav Klaus médiím, aniž by naznačil, zda fáze dvě znamená umřít na covid, anebo naopak aby covid zemřel na Václava Klause (s Václavem Klausem, chcete-li).

Zatímco se covid aktuálně zotavuje z těžkého Václava Klause, vědci a odborníci jsou ke stávající situaci ohledně covidu a Václava Klause dost obezřetní.  

„Pokud Václav Klaus napadne vir, je zde veliká šance, že dojde k nějakým nežádoucím mutacím,“ strachuje se profesor Petr Barták z Brněnského institutu zdraví. Zda myslel mutace viru, či mutace Václava Klause, neupřesnil. 

Podle odborníků by zmutovaný vir Václava Klause velmi pravděpodobně odolal všem vakcínám a imunitní systém by si s ním tak neporadil. 

„Máme podezření hraničící s jistotou, že vir zmutovaný Václavem Klausem by byl naprosto resistentní vůči všemu, co je proti covidu aktuálně účinné. Zjednodušeně řečeno, na světě není nic, co by dokázalo covid zmutovaný Václavem Klausem přesvědčit ke změně přístupu. Jedinou možností, jak porazit covid zmutovaný Václavem Klausem, by byl potom jedině samotný Václav Klaus. Zda by se jednalo o výtažek z Václava Klause, Václava Klause ve formě čípku nebo by ho stačilo pouze inhalovat, to teď nejsme schopni říci,“ tvrdí imunolog Jan Vousatý z Pražské imunologické observatoře.