Koronavirus v USA: Vakcinace.

Koronavirus v USA: Vakcinace. Zdroj: Reuters

Koronavirus v USA: Vakcinace.
Očkování proti covidu vakcínou Pfizer
Očkování proti covidu vakcínou Pfizer
Očkování (Ilustrační foto)
Očkování proti covidu-19 vakcínou od společností Pfizer/BioNTech ve Španělsku (30. 12. 2020)
19
Fotogalerie

Vakcína proti Covidu může měnit DNA. Muž v Anglii se nechal očkovat a pak se z něj stal kapustňák

Vakcína proti koronaviru s sebou na jednu stranu přináší úlevu a vize lepších zítřků a na druhou stranu spoustu otázek a vyřčených i nevyřčených obav ohledně nejen její účinnosti ale hlavně její bezpečnosti. 

Lidé jsou zkrátka k nové vakcíně nedůvěřiví a nesedí jim to, že vakcína byla vytvořena za tak krátkou dobu. 

Jelikož aktuálně podle průzkumů tvoří až osmdesát procent celé populace virologové a pandemici, kteří mají nastudováno převážně z internetu a sociálních sítích a hodně do toho všeho vidí, tak se není čemu divit, že lidé jsou ohledně očkování opatrní. 

Ke snížení skepse veřejnosti vůči očkování rozhodně nenahrávají ani některé vedlejší účinky, které byly doposud zaznamenány u těch, kteří vakcinací již prošli.  

To, čeho se původně část internetových odborníků obávalo a tedy, že vakcína způsobí změnu v DNA, protože to dává logiku, tak se ukázalo, jako obava oprávněná. Ani ne pár týdnů po aplikaci první dávky vyplouvají na povrch případy lidí, kterým vakcína jejich DNA změnila.

Asi nejznámějším člověkem, kterému vakcína změnila DNA je John Brown z Londýna, který se pár dnů po očkování proti koronaviru proměnil v kapustňáka. 

„John Byl velmi pozorný manžel a skvělý otec. Měl veliké plány do budoucna. Říkal, že očkování je naše povinnost a že se nemáme čeho bát. Tak a teď je kapusťnák. Proměna byla velmi rychlá. Po večeři si stěžoval, že mu ploutvovatí chodidla a že má děsnou chuť na mořské řasy. Šel spát a ráno se probudil jako kapustňák. Máme ho teď v bazénu na zahradě a děti ho tam chodí krmit. Takhle jsem si ale to manželství nepředstavovala,“ rozplakala se Michelle Brownová, manželka muže, kterému vakcína proti koronaviru změnila DNA a stal se z něho kapustňák. 

Případ Johna Browna, který se změnil v kapusťňáka a kterému rodina změnila jméno na Ploutvička, které se hodí ke kapustňákovi víc než John Brown, není ojedinělý. Změn v DNA lidech očkovaných proti koronaviru přibývá. 

„Manželka je zdravotnice, tak se nechala očkovat. Hned druhý den po očkování mi přišlo divné, že místo toho, aby uvařila večeři a umyla nádobí, lezla po stromech a skákala z jedné větve na druhou. Říkal jsem si, že je asi přepracovaná. Druhý den ji narostl dlouhý ocas a celé tělo ji pokryla zrzavá srst. Pořád to ale mohlo být z přepracování. Třetí den se manželka kompletně přeměnila ve veverku. To už nemůže být z přepracování. To ta vakcína. Změnila ji DNA,“ stěžuje si Eric Monroe, který odmítá žít s veverkou a tvrdí, že vakcína proti koronaviru mu zničila manželství. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že v České republice pomalu začalo očkování proti nemoci covid-19.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>