Exprezident Václav Klaus na Národní třídě s rouškou pod bradou (17.11.2020)

Exprezident Václav Klaus na Národní třídě s rouškou pod bradou (17.11.2020) Zdroj: Foto Blesk - Michal Protivanský

Exprezident Václav Klaus na Národní třídě 17. 11. 2020
Exprezident Václav Klaus na Národní třídě 17. 11. 2020
Exprezident Václav Klaus na Národní třídě 17. 11. 2020
Exprezident Václav Klaus na Národní třídě 17. 11. 2020
Exprezident Václav Klaus na Národní třídě 17. 11. 2020
7
Fotogalerie

Václav Klaus už nikoho nezajímal, tak na Národní třídě zapálil roušku, aby rozvířil diskusi o Václavu Klausovi

Bývalý prezident České republiky Václav Klaus, který se ve volném čase zabývá Václavem Klausem, nabyl dojmu, že Česká republika trestuhodně zanedbala svou téměř povinnost zjišťovat, co si o dění myslí Václav Klaus, tak se rozhodl, že to bude on, kdo udělá ten první krok.

„Václav Klaus je přesvědčen o tom, že roušky jsou symbolem utlačování a potírání lidských práv. Ostatně jakékoliv omezování svobody zaklínáním se koronavirovým opatřením je jak k smíchu, tak zároveň k pláči. Václav Klaus rozhodně odmítá jakékoliv vládní nařízení a Václav Klaus žádnou roušku nosit nebude,“ nechal se slyšet ještě nedávno Václav Klaus.

Odmítáním nosit roušku a pomlouváním současných koronavirových opatření se Václav Klaus dostal opět do zájmu médií, což mu dělá dobře.

Václava Klause jeho vyjádření k současnému dění natolik rozparádilo, že do Institutu Václava Klause svolal tiskovou konferenci, kde se ke koronaviru vyjádřil obsáhle.

„Je to jen strašák. Nebojme se toho.  Nemůžeme se zavírat doma. Nemůžeme mít celý život náhubky. Václav Klaus říká, odhoďme roušky a žijme jako dřív. Budujme, vytvářejme a poslouchejme Václava Klause. Koronavirus není žádné nebezpečí. Stejně jako globální oteplování není nebezpečí. Globální oteplování není…“

Václav Klaus po prvních třech větách o koronaviru pokračoval pět hodin popíráním globálního oteplování, čímž docílil toho, že všichni novináři z tiskové konference postupně odešli nebo usnuli. Zde si zřejmě Václav Klaus uvědomil, že globální oteplování nikoho už nezajímá a je třeba držet prst na tepu doby, tedy koronaviru.

Na základě těchto nových poznatků potom Václav Klaus 17.  listopadu na Národní třídě symbolicky odhodil roušku na zem a tuto zapálil.

„Svoboda. Nenechme se onáhubkovat,“ hřměl Václav Klaus, který udržoval na zemi rouškový oheň dobrých dvacet minut. Roušky bylo třeba přikládat co dvacet vteřin, neboť tyto děsně rychle hoří.

Kolem Václava Klause se vytvořil hlouček nejen novinářů, ale i jeho fanoušků a obdivovatelů, kteří stejně jako Václav Klaus odmítají roušky coby symbol útlaku.

„Slyšte slova Václava Klause,“ dotáhl odněkud mobilní malé pódium s řečnickým pultíkem, za kterým okamžitě začal Václav Klaus kázat.

„Václav Klaus říká, že roušky jsou nástrojem zbabělých. Stateční se jich vyvarují. Stejně jako uzavírání se před okolím. Nyní se všichni seřaďte a pojďte, pojezte tělo Václava Klause,“ vybídl všechny přítomné Václav Klaus a začal podávat svým věřícím hostie Václava Klause, což jsou ve skutečnosti sušenky, které upekla o víkendu Livie.

Poté začal Václav Klaus opět kázat, čímž se zapsal po bok odborníků na koronavirus jakými jsou Bára Basiková nebo Janek Ledecký a vlastně je i předčil, jelikož Václav Klaus nemá zapotřebí být někde po boku někoho jiného. Václav Klaus je vždy a výhradně pouze nad námi všemi.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Václav Klaus tu a tam vystrkuje růžky.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>