Colours of Ostrava

Colours of Ostrava Zdroj: Martin Straka

Colours of Ostrava: Monkey Business
Colours of Ostrava: Básník Petr Hruška na besedě Reflexu
Colours of Ostrava: Tarante Groove Machine
Colours of Ostrava: Roman Holý a Matěj Ruppert na besedě Reflexu
Colours of Ostrava: Kateřina Kadlecová
61
Fotogalerie

Závěrečný den na Colours aneb Jak říká rapper Macklemore: We fucking made it!

Poslední den Colours definitivně potvrdil, že ostravská přehlídka patří na přední příčky top evropských hudebních festivalů. Nával na Reflex Stage zas definitivně potvrdil, že je našemu časopisu tahle scéna malá: od besedy s básníkem Petrem Hruškou přes politicky nekorektní, nebezpečně vtipné duo Roman Holý-Matěj Ruppert až po dvoják našeho stand-upového kolegy Jana Studničky; byl to úspěšný rok. 

Kapela složená z různých nečekaných nástrojů, Tarante Groove Machine, byla absolutním vrcholem odpoledne: spojování světů, o kterých mluvil jejich charismatický izraelský frontman, nebylo tak důležité jako fakt, že se při jejich hudbě skvěle tančilo i navzdory vedru – nebo naopak díky němu? 

V pět přišla na hlavní stage České spořitelny česká kapela Monkey Business, která kromě excentrických kostýmů a skvělého zvuku dojemně vzpomněla na Davida Stypku, kamaráda kapely, frýdecko-místeckého patriota i častého návštěvníka Colours.

Loňským albem The Other Side of Make-Believe oslavila newyorská indie-rocková kapela Interpol čtvrtstoletí své existence; na podvečerním koncertu se zdáli trochu chladní – ale pořád kultovní. 

A pak už přišel vrchol večera: americký rapper Macklemore přiletěl ze Seattlu do Ostravy poprvé v historii Colours a hned si dělal legraci: „Nikdy bych to tady nezrušil, ani náhodou!“ Začal, samozřejmě, se svým hitem o dvaceti dolarech v kapse a ano, byla to fascinující výpravná show, Velká podívaná, živá, náročná, šlapající jako švýcarské hodinky, s živými tanečníky i hudebníky. 

Jak se píše u vchodových dveří letošních Colours of Ostrava: Děkujeme, těšíme se příští rok!