Blondýna v Arábii

Blondýna v Arábii Zdroj: Reflex.cz

Alkohol, křupky a sušené maso aneb Jak může parta opilců přežít záplavy v Dubaji

„Byl jsem v Carrefouru a představ si, že tam neměli skoro žádné jídlo,“ fňukal můj exmanžel Hovňous. „Celá vilová oblast je metr zaplavená nebo je tam bahno.“ „Cesty jsou pořád ještě zaplavené, prostě hrůza, act of God!“ „Aha, a co si teda celý týden záplav dělal?? ptám se nenápadně. „No, naštěstí jsem se týden před katastrofou zásobil pivem, vínem a tvrdým, takže jsme ještě s ostatními chudáky zaplavenými kámoši chlastali.“

„A jak se tam ti kamarádi k tobě teda dostali?“ zajímalo mě.

„No, někteří měli nafukovací lodě a jiní to přeplavali až ke mě na party.“

„Pětidenní party,“ upřesnila jsem.

„No a co jsme měli jinak dělat? Nikam se nedalo jít a jediné, co se dalo dělat, bylo pracovat na mých zásobách alkoholu.“

„A co jste jedli?“ Prý tam byly ještě nějaké křupky Cheetos a sušené maso. Divím se, že nedostali kurděje.

Hovňous měl údajně pracovat z domu online, ale ze záplavové party byl tak vyčerpán, že na mítinku usnul a po skončení jej museli elektronicky vykopnout. Záplavová partička si celou dobu stěžovala na velkou vodu a dívala se na videoklipy na TikToku a Instagramu, jak auta plavou po silnici a velbloudi se brodí vodou. Nejvtipnější bylo video nějakého Araba, který si najal Inda se dvěma dřevěnými krabicemi a posunoval krabice tak, aby Arab nevstoupil do vody a nezasvinil si konduru.

U Hovňouse to začalo vypadat jako v hospodě U Smrada na hlavním nádraží a manželky zoufale volaly, kdy už jim manžel doplave domů. „On vyčerpáním usnul. Vypadá to bledě,“ oznámil kamarád, který byl zrovna vzhůru a měl nejméně naváto.

Po zemi se váleli opilci, prázdné flašky a hovínka kocoura, kterému voda zaplavila zahradní záchod. Dnes je již neděle a v Dubaji se stále drží voda. Zítra je už ale pracovní den, tak uvidíme, jak to dopadne.

Partička ožralců u Hovňouse ovšem zažila hrůzostrašné věci a bourbon z nich bude táhnout ještě mnoho dní po úklidu vody a bahna. Chlapi si to prostě dokážou zařídit. Jsem zvědavá, zdali někteří z nich budou jednou vhodnými dárci ledvin. Asi ne, že?