Špekáček

Špekáček Zdroj: Archív

Šéf Prakulu Roman Vaněk mezi nekřehčeným masem  ve špičkovém pražském řeznictví  The Real Meat Society
Párky i špekáčky kdysi musely nést jasné informace o svém složení. Dnes stačí miniaturní etiketa, již málokdo přečte.
Typická česká masná nabídka: Poznáte, co je maso a kam výrobce namlel tchyni i s psí boudou?
3
Fotogalerie

Když buřt není špakáček

Salámy, párky nebo drůbeží špekáčky – ač spadají do kategorie takzvaných masných výrobků, mnohé z nich obsahují jen velmi malé množství masa. V některých dokonce libová svalovina vůbec není. Za absurdní stav mohou zákony, které nechávají výrobcům velkou volnost, a drzé triky prodejních řetězců. Jdou až tak daleko, že některé masné výrobky se sníženým podílem masa prodávají za stejnou cenu jako srovnatelný sortiment bez umělých přídatných látek. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!