Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Muž na LSD skákal do jezírka v Disneylandu, pak se ztratil a našli ho nahého. Výtržník baví Francii

Francouzská média dnes přinesla zprávu, že v oblíbeném centru zábavy, slavném pařížském Disneylandu, došlo k výtržnictví. Muž, který měl v sobě značnou dávku LSD, tam pobíhal nahý, padal do jezírka a lekal návštěvníky. Nikomu se však nic nestalo a výtržník byl nakonec zadržen a posléze propuštěn.

Francouzský list Le Parisien uvedl, že švýcarský turista, jehož jméno policie nezveřejnila, se dopustil několika ztřeštěností, a to během několika hodin. Nejprve získal od svého švýcarského kamaráda, rovněž turisty v Paříži, několik tablet drogy LSD, což jej uvedlo do stavu, v němž se nebyl schopen ovládat. Následně se dostal do zábavního parku Disneyland (jak se tam dostal, zatím není jasné), kde v jeho různých částech pobuřoval návštěvníky svým chováním. Především spadl do jezírka a na první pohled se zdálo, že z něj nevyplave. Na pomoc přispěchali pracovníci Disneylandu, poté hasiči, muže však v jezírku nenašli. Jeho zmizení se zdálo být záhadné.

Po muži pátralo deset potápěčů, 80 zaměstnanců Disneylandu, pes a policejní helikoptéra. Všichni se důvodně domnívali, že se utopil. Muže se však podařilo najít až následující den (v sobotu ráno), když jej objevil zcela náhodný kolemjdoucí, který si všiml, že muž je nahý a zmatený. Přestože strávil noc neznámo kde a nahý, nejevil známky žádného zranění. Nepotřeboval tedy ani lékařské ošetření.

Podle výpovědi kolemjdoucího se Švýcar vyděšeně a neohrabaně pohyboval po místní komunikaci. Byl nahý, nevěděl, kde se nachází, a neměl s sebou žádné doklady ani oblečení. Švýcar pak náhodnému kolemjdoucímu sdělil, že se ztratil v Disneylandu, že užil LSD a že neví, kde je. Kolemjdoucí jej proto dopravil do nedalekého zábavního parku, kde se jej ujala policie. Muž byl i se svou přítelkyní zadržen, vyslechnut a následně propuštěn.

Celý incident se údajně odehrál bez újmy návštěvníků parku, který vyhledávají především rodiny s dětmi. I tak se ale Švýcar dostal do předních příček (nejen) francouzské mediální pozornosti.