Zdroj: IDEAL Sourcing s.r.o.

Nový projekt Ideální brigáda mění svět brigád

Sehnat dobrou brigádu, nebo naopak dobrého brigádníka, bylo doposud složité. Díky novému projektu Ideální brigáda jako zájemce o brigádu ušetříte mnoho času. A jako zaměstnavatel, který hledá brigádníky, rovněž.

Zatímco trh s nabídkami práce na klasický pracovní úvazek funguje víceméně dobře, s brigádami je to mnohem horší. Rozhodli jste se najít si brigádu? Doposud vás čekalo zasílání desítek, mnohdy až stovek životopisů, které i tak nikdo nečetl. Ale nedivte se. Na některé lukrativní nabídky se hlásí stovky uchazečů. Pokud jste měli štěstí, jste pozván na pohovor. Ano, mnohdy i kvůli krátkodobé, ne příliš dobře honorované brigádě, bývají zájemci zvaní na pohovor. Když se vám takto sejde pohovorů několik, avšak bez zdárného výsledku, brzy shánění brigády vzdáte.

Snadné to ale nemají ani zaměstnavatelé. Sehnat dobrého brigádníka je složité. Když se vám zdá, že už jste našli vhodného, dostanete od něj e-mail, že si to rozmyslel a na brigádu nastoupit nemůže. A to v tom lepším případě. Ozvat se nemusí vůbec. Prostě pouze ve smluvenou dobu nedorazí.

S novým projektem bude jednodušší sehnat brigádu i brigádníka

Projekt Ideální brigáda pomůže zájemcům o brigády i o brigádníky. Pro lidi na obou stranách znamená ušetřený čas, a tedy i peníze. Nabídne však mnohem více. Díky propracovanému systému s evidencí zájemců o brigády si snadno najde pomocníka i soukromník – třeba když bude potřebovat posekat zahradu, pomoc s doučováním dětí, s jejich hlídáním, s úklidem domácnosti, s venčením a hlídáním psů o dovolené, či při stavbě drobné stavby.

Pro koho je služba Ideální brigáda primárně určena?

Brigádu si díky webovému projektu Idealnibrigada.cz najdou studenti, ženy na mateřské a rodičovské dovolené, ženy v domácnosti, nezaměstnaní, důchodci a každý, kdo si chce nebo potřebuje přivydělat.

Podívejte se na video, jak se jako brigádník do systému zaregistrujete a jak si máte možnost z aktuálních brigád vybírat tu, která vám vyhovuje. Podle času brigády, pracovní náplně, odměny i zaměření práce.

Druhou skupinou jsou pochopitelně zaměstnavatelé – tedy firmy, jejich personalisté a podnikatelé. Prostě každý, kdo shání brigádníky na dlouhodobou, časově omezenou nebo jednorázovou brigádu.

Podívejte se tentokrát na video, které vysvětluje, jak snadná je registrace do systému pro zadavatele brigády a jak se má se systémem pracovat.

A ještě jednou se vrátím ke skupině lidí, kterou jsem již zmínil, ale je záhodno ji vzpomenout ještě jednou. Protože kde jinde můžeme jako soukromá osoba jednodušeji najít někoho na výpomoc do domácnosti či k dětem, než právě na portálu zaměřeném na nabídku brigád a poptávku brigádníků.

Pro brigádníky zcela zdarma

Každý, kdo hledá brigádu, má možnost systém využívat zcela zdarma. Bez ohledu na to, na kolik nabídek odpoví a kolik jich nakonec přijme. Služba je placenou výhradně pro zaměstnavatele, a i tak jde o velice ekonomicky nastavené ceny, které si může dovolit nejen malá firma, ale i začínající podnikatel, či soukromník hledající výpomoc. Platí se 20 až 100 Kč za rozeslání poptávky na brigádníka, 10 až 50 Kč za jeho přijetí a 20 Kč za každý den brigády.

Brigádníci i zaměstnavatelé s vysvědčením

Velký přínos systému, který projekt Ideální brigáda přináší, je hodnocení. Každý brigádník je zaměstnavatelem ohodnocen.Systém rovněž eviduje, když se brigádník na smluvenou brigádu nedostaví. Podobně je ale hodnocena i každá firma či zadavatel brigády. Tentokrát ze strany brigádníka. Máte tedy možnost komunikovat pouze se solidními, spolehlivými a schopnými partnery. Neztrácíte čas s notoricky nespolehlivými osobami, ale na druhou stranu ani s firmami, které nedostojí svým slibům.

Zaměstnavatelé získávají silný nástroj ještě z jednoho důvodu

Řada zaměstnavatelů už nějaké stálé kontakty na brigádníky má. K tomu shání další. Idealnibrigada.cz však nepořádek v kontaktech dokáže velice rychle uspořádat. Každý zaměstnavatel totiž může v systému začít spravovat i své dosavadní brigádníky a jednodušeji s nimi komunikovat.

Ideální brigáda aneb Není nad vlastní zkušenosti

Ideální brigáda je projekt, který vznikl na základě vlastních zkušeností s „divokým“ brigádnickým trhem. Za novou službou brigádníkům i zaměstnavatelům stojí lidé, kteří si shánění brigádníků zažívali na vlastní kůži dnes a denně. Sami zažili všechny strasti, které jejich hledání obnášelo. A málokdy se autorům projektu podařilo požadované kapacity naplnit. Proto vymysleli systém, který dokáže zájemce o práci a zaměstnavatele dát dohromady mnohem přirozeněji a nabízí pružnou a rychlou komunikaci mezi oběma stranami. A zájem o službu rychle roste.