Stovky dívek otěhotněly na velkém shromáždění v Norimberku.

Stovky dívek otěhotněly na velkém shromáždění v Norimberku. Zdroj: Spolkový archiv

Dívky absolvovaly gymnastické tréninky.
Děti z německých rodin byly členy buď Hitlerjugend nebo Hitlermädel.
členky BDM jezdily na společné tábory.
1. prosince 1936 se stalo členství v Hitlerově mládeži povinným.
Dívky v lese sbíraly také hmyz.
23
Fotogalerie

Pravda o dokonalé Hitlerově mládeži: Orgie, nechtěná těhotenství a vynucené potraty

V červnu roku 1930 vznikl Svaz německých dívek (neboli Bund deutcher Mädel - BDM) jako odnož již působící Hitlerjugend. Od roku 1936 bylo hlavním cílem Hitlerjugend a BDM budovat zejména dobrý charakter a kamarádské vztahy mezi svými členy. A je třeba říct, že zrovna to se říšskému vedení opravdu povedlo. 

Do Hitlerjugend a do BDM se povinně zapisovaly děti od 10 do 18 let. Zde podstupovaly poměrně zásadní vymývání mozků za cílem budování dobrého charakteru správného říšského dítěte. 

Společně s chlapci z Hitlerjugend se dívky z BDM setkávaly na společných akcích. Tam docházelo k prohlubování "kamarádských" vztahů až natolik, že v roce 1936 během Norimberského shromáždění otěhotnělo na 900 dívek. Tím byla prudérní nacistická společnost hluboce pobouřena a dívky mezi 15 a 18 lety byly odeslány na potrat.

Ačkoliv nejsou k dispozici žádné oficiální záznamy, mnoho z dospívajících dívek, které otěhotněly, bylo pravděpodobně obětí znásilnění. Tento incident poznamenal pověst BDM natolik, že se mu začalo přezdívat Svaz německých matrací.