Polský kněz Edward Staniek popřál papeži smrt.

Polský kněz Edward Staniek popřál papeži smrt. Zdroj: Telewizja Lumen

Polský kněz popřál papeži Františkovi smrt, protože prý podporuje muslimy

Na velmi neobvyklé kázání upozornila v pátek média v polském Krakově. Kněz Edward Staniek se v něm modlil „za smrt papeže Františka“, protože podle něj Svatý otec zastává chybné názory. Například podle něj podporuje muslimy.

„Modlím se za moudrost pro papeže, modlím se za to, aby se jeho srdce otevřelo Duchu Svatému a pokud to neudělá, tak se modlím, aby brzo odešel do domu Našeho Otce,“ pronesl podle deníku Gazeta Krakowska při mši kněz Edward Staniek. „Vždy se můžu modlit k Bohu za bezbolestnou smrt pro papeže, protože bezbolestná a rychlá smrt je velkým požehnáním,“ řekl dále Staniek v kostele v Krakově.

Papež František má podle Stanieka chybné názory, když například projevuje náklonnost k muslimům.František je mnoha Poláky považován za příliš liberálního papeže, protože naši sousedé tradičně tíhnou k učení svého krajana, konzervativního svatého Jana Pavla II., který byl papežem v letech roku 1978 až 2005.

 Ne všem se ale slova kněze Stanieka líbila. Krakovský arcibiskup Marek Jędraszewski v sobotu prohlásil: „S velkou bolestí a lítostí jsem se dozvěděl o slovech kněze Stanieka o papežovi Františkovi,“ napsal arcibiskup v prohlášení a kněze pokáral.