Medvěd Pizza v obchodním centru v Číně

Medvěd Pizza v obchodním centru v Číně Zdroj: reprofoto Youtube.com

Svět má dalšího nejsmutnějšího polárního medvěda. Trpí v Číně v obchodním centru

 

Před několika dny informoval Reflex o případu polárního medvěda Arutura, který v argentinské zoologické zahradě zešílel a zemřel. Nevyhovovala mu ukrutná vedra, jimž byl v tropických klimatických podmínkách vystaven. Nyní se objevila další zpráva o medvědovi, který trpí. Tentokrát v obchodním centru jako atrakce pro nakupující.

Svět konzumu vlastně nevystihuje nic tak dobře, jako tato situace: medvěd polární, který je svou tělesnou konstitucí a geny určen k životu v mrazech za polárním kruhem, je zavřený v čínském obchodním centru v malém výběhu. Tam jej denně mohou okukovat kolemjdoucí, kteří si s ním denně pořídí stovky selfie.

 

Světové organizace na ochranu zvířat již pro medvěda sepisují petice. Medvěd, který se jmenuje Pizza, nemá možnost dělat ve svém výběhu v podstatě nic. Z fotografií a videa, které byly zveřejněny, je vidět, že v podstatě jen leží nebo se občas projde. Stejně jako u Artura, který zemřel v argentinské zoo, je i u Pizzy patrná deprese a smutek. Petici za přemístění Pizzy z obchodního centra podepsalo již 400 tisíc lidí z celého světa.

 

Ochránci zvířat především kritizuji, že tvůrci výběhu pro medvěda “nebrali v žádném směru ohled na potřeby takového zvířete,” uvedl server britské BBC. Nevhodné podmínky mohou u zvířete vést až k uhynutí.