Zdroj: profimedia.cz

Sexuální hrátky v Bruselu: Orgie se prý odehrály přímo na komisařství

Na jedné policejní stanici v Bruselu se v době zvýšené pohotovosti po listopadových atentátech v Paříži prý uskutečnily sexuální orgie. Obvinění, se kterým ve středu přišel belgický liberální nezávislý deník La Derniere Heure, vyvolal pohoršení veřejnosti a vedení bezpečnostních složek ho začalo vyšetřovat, uvedla dnes místní média.

Podle belgického listu se na komisařství Ganshoren u čtvrti Molenbeek konaly nejméně jednou sexuální orgie, kterých se účastnilo osm vojáků a dvě policistky. Stalo se tak po útocích islamistů 13. listopadu v Paříži, kdy na bruselském komisařství bydleli dva týdny vojáci, kteří pomáhali policistům zajišťovat zvýšená bezpečnostní opatření proti možnému teroru.

Atentáty v Paříži, při nichž zahynulo 130 lidí a dalších 350 utrpělo zranění, provedla skupina džihádistů, z nichž někteří měli úzké vazby na Belgii, především bruselskou čtvrť Molenbeek. Belgická vláda dokonce proto v zemi vyhlásila na několik dní výjimečný stav. V souvislosti s vyšetřováním pařížských atentátů jsou v Belgii stále zatýkáni další podezřelí.

Případ údajných sexuálních orgií ve služebních místnostech v době zvýšené protiteroristické pohotovosti v zemi vyšetřuje vedení policie i armády. "Pokud k tomu opravdu došlo, bude třeba určit, zda s tím všechny (zúčastněné) osoby souhlasily. O žádné stížnosti jsme zatím neslyšeli. Vojáci si mimo službu mohou dělat, co chtějí, pokud to ale dělají v soukromých prostorách," řekl deníku vojenský mluvčí Olivier Séverin.