Razie v mešitě

Razie v mešitě Zdroj: ČTK/AP/Michael Sohn

Razie v mešitě
Razie v mešitě
Demonstrace hnutí PEGIDA
Německé antiislámské demonstrace
V Německu prý žije kolem 300 islamistů schopných spáchat atentát
5
Fotogalerie

Německá policie vtrhla v Berlíně do mešity, zadržela radikály a pak je zase pustila

Berlínská policie zadržela na jihu metropole tři údajné islamistické radikály a prohledala mešitu na západě města. Podezírala je z plánování teroristického útoku, dnes ráno je ale pustila.

Podle médií a policejní mluvčí nenašla policie nic podezřelého ani v mešitě v Charlottenburgu, ani ve voze ve čtvrti Britz, na nějž se po tipu zaměřila. Podezření policistů vzbudil balík ve voze. Nebyly v něm však výbušniny, ani nic inkriminujícího. V mešitě policisté původně zadrželi dva údajné radikály, ale oba jsou již na svobodě, stejně jako třetího zadržený, Tunisan, jak uvedl deník Tagesspiegel.

Důvodem policejní akce ve dvou čtvrtích německého hlavního města bylo prověření možného "ohrožení", citovala DPA policejního mluvčího.

Muži ve věku 28 a 46 let byli podle policie zadrženi ve čtvrti Britz. Při prohledávání automobilu policisté nalezli "podezřelý předmět", který zkoumají. "Čistě preventivně" bylo evakuováno několik okolních domů.

V prohledávané mešitě v západoberlínské části Charlottenburg předtím nebyly nalezeny žádné nebezpečné předměty. Deník Bild napsal, že vyšetřovatelé dostali informace o údajném plánování teroristického útoku z mešity.