Anonymous

Anonymous Zdroj: reprofoto YouTube.com

Anonymous varují svět: další útoky ze strany ISIS mají přijít už v neděli

Skupina Anonymous po útocích v Paříži oznámila, že zahajuje kyber válku proti Islámskému státu. Na základě informací, ke kterým se hackeři dostali, teď varují svět před dalšími teroristickými útoky. Stát se mají na několika místech na světě, všechny však v jeden den - zítra, 22. listopadu. Informaci přinesl server Lidovky.cz.

Zprávu uveřejnila skupina OpParisIntel, která tvrdí, že důkazy o plánování útoků již sdílela s bezpečnostními službami a je tedy na samotných státních institucích, aby se s hrozbou vypořádaly. Podle International Business Times Anonymous předal informace britské MI5, americké CIA a FBI a australské vládě.

Cíle útoků podle Anonymous:

V Paříži:

- Demonstrace Collectif du droit des femmes

- Cigales Electroniques a Vocodecks, RE-Play & Rawtor v podniku Le Bizen

- Concrete Invites Drumcode: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joel Mull v podniku Concrete

Hrozba útoků jinde, ale nepravděpodobné:

- Slavnost Ježíše Krista Krále (Řím)

- Útok v Indonésii

- Five Finger Death Punch (Miláno)

- Náboženská slavnost Holy Spirit University of Kaslik (Libanon)

Skupina uvedla, že k informacím přišla poté, co se nabourala do účtů spojených s teroristy. Avšak vzhledem k povaze této skupiny (anonymní skupina počítačových hackerů) nelze tyto informace zatím oficiálně potvrdit. 

Anonymous vyhlásili bojovníkům Islámského státu válku právě po útocích v Paříži. Následně začali zveřejňovat osobní informace o podezřelých teroristech hlásících se k Islámskému státu. Během soboty se mu také podařilo vyřadit z provozu hlavní internetové fórum, které ISIS využívá ke komunikaci se členy.