Teplické lázně si došláply na Araby. Za nepořádek je nepouštějí do podniků

Teplické lázně si došláply na Araby. Za nepořádek je nepouštějí do podniků Zdroj: Profimedia.cz

Teplické lázně si došláply na Araby. Za nepořádek je nepouštějí do podniků

Jezdí se do Teplic léčit, dělají ale nepořádek. Nejsou zvyklí po sobě uklízet, a tak zahazují odpadky přímo na ulici. Teplickým lázním ale došla trpělivost. Rozhodly se za trest nechat otevřené hospody a restaurace jen pro "někoho". Přesněji řečeno, pro Araby zavřeno. Informaci přinesl server iDnes.cz z Ústeckého kraje.

V takovém případe se nedá mluvit o xenofobii. Tepličané už si nevěděli rady, protože po dobrém to nešlo. Na teplické radnici proto ve středu proběhla mimořádná schůzka, kde se domluvila nová pravidla. Nejde totiž jen o znečišťování města, ale i o rušení nočního klidu nebo ohrožování bezpečnosti občanů v autech.

Téma je pro Teplice velice ožehavé. Kuvajťané, Lybijci, návštěvníci z Kataru či Saúdské Arábie totiž každoročně přinášejí lázním velké peníze. V nepořádku se ale žít nedá, a tak město začíná bojovat. „Připadáme si jako chůvy, my je na kameře zaměříme, jak odhodí lahev. Přijde hlídka, oni to uklidí. Jenže za čtyři týdny je nepřevychováme, a když už začne uklízet jedna skupina, odjede domů a přijede nová,“ řekl serveru iDnes.cz ředitel teplických strážníků Michal Chrdle.

Radnice také zvažuje, že nechá pro Araby vyrobit speciální igelitky. Na těch by mělo být napsáno, že odpadky mají ukládat do igelitek a následně je vyhazovat do koše. Rodiny z Kuvajtu či Lybie si drží názor, že úklid, čistota a pořádek je záležitost pouze města.