Adolf Hitler

Adolf Hitler Zdroj: Profimedia.cz

Nová kniha tvrdí, že Adolf Hitler zemřel v Brazílii v roce 1984 ve věku 95 let

Další teorie, že největší zločinec všech dob, Adolf Hitler, nezemřel v roce 1945 v Berlíně, je na světě. Brazilec Simoni Renee Guerreiro Dias ve své nové knize „Hitler v Brazílii – jeho život a jeho smrt“ tvrdí, že nacistický diktátor ve skutečnosti zemřel v roce 1984 a bylo mu 95 let.

Jmenoval se Adolf Leipzig a žil pokojně v brazilském městečku  Nossa Senhora do Livramento ve státě Mato Grosso a součástí jeho dokonale propracované lži byl také vztah s černoškou jménem Cutinga. Ten měl dokazovat, že není pravda, že nenávidí všechny, kromě Arijců. Údajný Leipzig měl totiž být sám Adolf Hitler. Tvrdí to student žurnalistiky Simoni Renee Guerreiro Dias ve své nové knize.

Samozřejmě historici jsou k podobným spekulacím velmi skeptičtí, i když tvrzení, že Hitler utekl do Jižní Ameriky, není nijak nové. Ovšem prokázat, že se to skutečně stalo, se zatím nikomu nepodařilo. Pořád tak platí teze, že diktátor se zastřelil ve svém bunkru v Berlíně 30. dubna 1945.

Ovšem Simoni dokládá své vývody i fotografií, na které stojí nějaký muž, kterému není moc vidět do obličeje a s ním má na ní být již zmiňována černoška Cutinga. Autor chce jít ve výzkumu ještě dál, protože říká, že objevil i Hitlerův brazilský hrob, chce požádat o exhumaci těla a odebrání vzorků DNA.

Jak se měl Hitler podle Simoniho do této části Brazílie dostat? Prý to bylo s pomocí map, které mu dal někdo z Vatikánu. Po útěku z Evropy se měl vylodit v Argentině a pokračoval přes Paraguay do Mato Grossa, odlehlé části Brazílie, která také hraničí s Bolívií. V místě byl prý Hitler znám pod přezdívkou „Starý Němec“.

Na fotografii je údajně Adolf Hitler za svého života v Brazílii a vedle něj černoška Cutinga, s kterou měl žítNa fotografii je údajně Adolf Hitler za svého života v Brazílii a vedle něj černoška Cutinga, s kterou měl žít|Simoni Renee Guerreiro Dias

Kritici nové knihy okamžitě vyrukovali s tvrzením, že se jedná pouze o další z řady nesmyslných spekulací a navíc je prý Simoni židovského původu a proto pátrá po Hitlerovi. Ten ale nařčení odmítá a opakuje, že testy DNA dokážou, že má pravdu.

A proč se měl podle Simoniho německý vůdce ve svém brazilském exilu jmenovat Leipzig? Měl rád skladatele Johanna Sebastiana Bacha, který zemřel v Lipsku (německy Leipzig). Vidíte, jak málo někdy stačí, aby někdo přišel s kontroverzní teorií…