Kim Čong Un

Kim Čong Un Zdroj: profimedia.cz

Severokorejský diktátor je úchyl, nechal svého strýce roztrhat psy

Poté co severokorejský diktátor Kim Čong-un označil svého strýce Čang Song-tcheka za „opovrženíhodný lidský odpad, který je horší než pes”, objevily se detaily o tom, jak probíhala poprava jeho příbuzného. Psi v ní hráli skutečně významnou roli. Informovala o tom asijská média.

Podle tvrzení některých deníků Čang Song-tchek nebyl zastřelen popravčí četou, jak je v Severní Koreji obvyklé, ale byl svlečen do naha, hozen do klece spolu s pěti nejbližšími spolupracovníky a tam byla na ně vypuštěna smečka zdivočelých psů. Údajně až 120 psů bylo vpuštěno do klece a tam řádili, dokud z obětí nezůstaly jen kosti. Tato úchylná poprava měla trvat hodinu. Kim Čong-un byl osobně přítomen, díval se na ni spolu s dalšími 300 vysokými funkcionáři státu.

Čang byl dlouho považován za jednu z vůdčích postav v Kimově vládě. Jako místopředseda mocné Komise národní obrany zasedal v samotném srdci komunistického vedení země. Loni ale upadl v nemilost, byl sesazen, zostuzen, odsouzen a v půli prosince popraven.