Pirátská strana v čele s Ivanem Bartošem má na internetu spoutu fanoušků.

Pirátská strana v čele s Ivanem Bartošem má na internetu spoutu fanoušků. Zdroj: Profimedia.cz

Twitter
Facebook
2
Fotogalerie

Počtem fanoušků na Facebooku a Twitteru vítězí pravice a Piráti

Kdyby se volby odvíjely podle počtu fanoušků na sociálních sítích, vyhrála by TOP 09. Další pořadí už se na Facebooku a Twitteru liší, většinu má ale v obou případech pravice.

Facebook

TOP 09 zde má skoro 86 tisíc fanoušků, druhé je hnutí ANO 2011 s 67 tisíci fandy, následují Piráti se skoro 50 tisíci. Zajímavý souboj se odehrává za vedoucí trojicí. Mezi internetovými rivaly, kteří se přou o to, kdo je „skutečná pravice“ předběhly ODS (30 500) Svobodní (32 000). O šest tisíc za ODS je Úsvit. Jen necelé dvě tisícovky fanoušků má na Facebooku KSČM.

  FacebookFacebook | Miroslav Cvrček

Twitter

Také na Twitteru, který v Česku v posledních měsících nabývá na popularitě, ale zdaleka ještě nedosahuje rozšířenosti Facebooku, vede TOP 09 s 4742 „followery“. Díky twitterově naladěné kampani se na druhé místo s 3360 followery vyšvihla ODS, za ní jsou Svobodní (3063), Piráti (2465) a Zelení (2444). Na posledním místě jsou Zemanovci. ANO 2011 sice má svůj Twitter, ale není na něm aktivní. Spoléhá se na Twitter Andreje Babiše, toho sleduje přes 13 tisíc lidí.

 

  TwitterTwitter | Miroslav Cvrček