Oktoberfest 2012

Oktoberfest 2012 Zdroj: Profimedia.cz

Oktoberfest 2012
Oktoberfest 2012
Oktoberfest 2012
Oktoberfest 2012
Oktoberfest 2012
6
Fotogalerie

S vlastní lahví alkoholu na Oktoberfest? Letos ani náhodou

Září je měsícem pivních slavností nejenom v Česku. Naši němečtí sousedé to o víkendu s pivem rozjeli ve velkém! 179. ročník Oktoberfestu odstartoval v sobotu, účastníky zarazilo zdražené pivo i přemrštěné ceny ubytování. A některé možná i zákaz vlastního alkoholu - prý z bezpečnostních důvodů.

 

Průvody, kroje i hluboké výstřihy provázely v sobotu zahájení Oktoberfestu. Bez tupláku nemá účast na téhle akci žádný význam. Cena nejlevnějšího piva letos poprvé přesáhla 9 euro (okolo 220 korun).

 

Jestli se tedy do 7. října na oslavy piva do Německa chystáte, nacpěte si peněženky více než v minulých letech, protože tentokrát organizátoři zakázali pronášet do areálu skleněné láhve s vlastním pitím. Prý otázka bezpečnosti (možná i částečně související s českou prohibicí), ale co si budeme povídat, výrazně se zákaz projeví hlavně na rostoucích tržbách. V minulosti totiž účastníci akce se zásobami vlastního pití logicky utráceli méně.

 

Kromě tekutého chleba si Němci totiž nestydatě přisadili také na cenách ubytování. Místo obvyklých několika set eur, které člověk zaplatí za ubytování v době, kdy neprobíhá největší pivní slavnost světa, si hotely v blízkosti Oktoberfestu účtují několik tisíc. Ubytování pod 100 euro je možné sehnat až ve vzdálenosti třiceti a více kilometrů. Aspoň že se neplatí vstupné.

 

Loni vypilo necelých 7 milionů návštěvníků 7,5 milionu litrů piva, letošním cílem pořadatelů je tato čísla udržet. Víkendový rej na Oktoberfestu si prohlédněte ve fotogalerii. To vás vyjde neporovnatelně levněji, než se k německému Mnichovu vypravit.