Aleš Trpišovský

Aleš Trpišovský Zdroj: repro: Prima TV

Dálniční pirát 2222: Leštěnka za všechny!

A za všechny silniční piráty, za všechny řidiče, co jezdí jako prase a ohrožují okolí, to teď díky svému vzhledu slízne Aleš Trpišovský.

 

Pirát 2222, jak jsme si zvykli hlavního antihrdinu celé kauzy nazývat, spáchal zavrženíhodný čin. Agresivně se tlačil na řidiče před sebou, pak ho podjel, zabočil před něj do jeho jízdního pruhu a prudce zabrzdil. Při prvním opakování tohoto kousku se ještě nic nestalo, při druhém už vyvolal dopravní nehodu - řidič za ním po pirátově zablokování silnice neubrzdil svoje auto. Čin, který je zcela zavrženíhodný; policie by se na podobné čuňárny měla zaměřit a jejich pachatele důsledně trestat.

 

 

To, co se odehrává kolem Aleše Trpišovského, však - přes veškerou nepřijatelnost jeho činu - začíná být mediální štvanicí. Je pravda, že má všechny atributy vyvolávající zášť, které si dovedeme představit: SUV mercedes se značkou 2222, nagelované vlasy, arogantní vystupování, opovážlivé lhaní (viz jeho výroky do novin) a pózování s kabelou Luis Vutton fotografům Blesku. Přes to, že se těmi vyjmenovanými znaky poměrně jasně zařazuje, není obětním beránkem a situaci na našich silnicích nevyřeší, ani když ho zavřou, až zčerná.

 

 

Situaci na našich silnicích naopak vyřeší, když za podobné prasárny budou - a bez emocí - úřady nemilosrdně trestat každého, i když se jich dopustí ve škodovce s číslem 1498.