Život a styl

Zpět na článek

Dálniční pirát 2222: Leštěnka za všechny!

27 komentářů

zemekf
21. ledna 2011 • 02:31
kdepak, nebude. typuju podmínka.
ZF
demontormen
18. ledna 2011 • 11:58
Piráti jako tenhle 2222 jsou pouze výsledkem situace na českých silnicích, nikdo neřeší, proč se vlastně lidé takto chovají, takže já vám to vysvětlím: Jedete z práce, třeba těch 150-180, na pokutu máte a bodů je taky dost. Nikomu jste nic spatneho neudelali, jenom pospichate a najednou se pred vas zaradi zavistivi hajzlik, ktery nic nezakoneho nedela, ale schvalne vas brzdi, rika si, ze kdyz on nemuze jet rychle, nesmite ani vy. Je to obcansky strazce poradku! No a takovy kreten vas stve celou cestu, nemuzete delat nic, jenom cekat az nekam odboci. Nedivim se lidem, kterym pak rupnou nervy a udelaji takovou blbost jako pan 2222... Dalnice jsou plne zavistivych ignorantu, kteri jsou prave duvodem takoveho chovani. Jezdi zasadne vlevo, i kdyz jedou 120. Nikdo nema pravo je predjet! Vetsina lidi, co jezdi rychle, se chteji pouze dostat z bodu A do bodu B, pokud jim v tom nekdo brani, brani se taky, i kdyz nezakonne. Takze to neni o tom, hledat jednu cernou ovci a tu pak ukamenovat, ne, je to o tom, najit tu objektivni pricinu...
vvnenk
18. ledna 2011 • 00:51
Nechci tady nikoho obhajovat. Pokud ale p. Trpišovský někoho mohl na dálnici mimo obec podjet zprava, tak se přestupku dopustil i ten , kdo jel v levém jízdním pruhu. Zcela jasně nikoho nepředjížděl ani neobjížděl žádnou překážku a otáčet ani odočovat se na dálnici nesmí:
§ 12
Jízda v jízdních pruzích
(1) Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování.

Vůbec nechépu, proč se o tom nikdo nikde nezmínil.

Sám jsem měl jednou narazil na D1 řidiče nějakého kombíku, který jel 110 km/h více než 50 km v levém pruhu, přesto. že měl pravý pruh volný...
karaalfons
16. ledna 2011 • 20:52
zavřít a k tomu nepotřebuji názor médií. Stačí, co si o tom případu přečtu poprvé. Přihlásili se dva řidiči, komu tuhle prasárnu udělal, mám k dispozici jeho morální profil a dál není co vyšetřovat.
tritecky
12. ledna 2011 • 08:36
trpícího Trpišovského, jehož jediným proviněním je samozřejmě jeho úspěšnost a pohlednost, udala bývalá exmanželka, neschopná čůza, která si ho určitě vzala jen pro peníze a která ho při rozvodu oškubala. dotyčná bestie zavolala do televize a tvrdila, že její exmanžel ohrožoval lidi na dálnici už dřív. zcela jistě je to odporná lež a akt pomsty na nevinném muži. být váma, sbalím fidlátka a jedu s ní udělat rozhovor.
demontormen
18. ledna 2011 • 12:00
kdyby to byl topic se starou skodovkou, nikdo se nad tim ani nepozastavi, vsechny zene zavist, i novinare, vzdyt oni taky nejsou kdovijak bohati...
makataman
11. ledna 2011 • 09:57
a zkusit do tý svý pyjonýrský mysli zapracovat postup, kdy daný čin nejprve dokážeme, jinak je nutno postupovat podle zásady ''in dubio pro reo''?
Já vím, společenská poptávka si žádá krev, s dokazováním je moc práce a fízlaparát nám potřebuje názorně předvést, před jakými živly nás chrání věčným utahováním šroubů... jen si tak říkám, že by pak nemohly padat rozsudky na základě domněnek a co-by-kdyby a vůbec bychom v omezeném rozsahu hovořit o justici a funkčním právním prostředí v jedné větě.
Ovšem když se tajtrlíci jako Vy, Jiří, a celá ta vaše mediální sr.ačka budete lidem snažit usilovně nacpat do hlav ,,Trest! Trest! Trest!'', a tím to končí - žádná analýza, nic - tak už žádný soudy nebudou třeba.
Á propos. Ke stupňování agrese ve společnosti tím taky nepřispíváte, co?
sirien
11. ledna 2011 • 03:25
Já teda nehodlám obhajovat někoho, kdo jezdí jak prase a dějí se kvůli němu nehody, nicméně-

Na silnici jsem docela často a upřímně, to co se stalo v tomto případě není zdaleka to nejhorší, co se u nás děje.
KDYKOLIV kdy jedu po dálnici, VŽDYCKY je levej pruh plnej lidí, kteří si tam jedou něco mezi 110 a 140 a prostě neuhnou, když tam někdo jede rychleji. Co hůř, mnohdy potkávám i lidi, kteří prostě v pravém pruhu nejedou, i když široko daleko žádné jiné auto není a pravý pruh je volný od obzoru k obzoru.
Když se člověk vrací po D1 na Prahu, tak tam jsou tři pruhy. Levý je plný, střední je skoro plný, pravý je prázdný. Prakticky vždycky, když není kolona ve všech třech.

Když lidé neumí ani něco tak elementárního, jako jezdit v pravo, jak od nich můžeme chtít něco víc?
Každý den, kdy sednu za volant, mi několik lidí hodí brutální myšlu. Chápu, že někdy prostě někdo spěchá, tak prostě projede, hodí blinkry na omluvu a letí dál... jenže prostě nevěřím, že každý kdo to dělá spěchá.
Každý den kdy jedu mimo město se na mě někdo nalepí na míň jak dvě vteřiny rozestupu, někdy i míň než na vteřinu. Je jedno, jestli je jasno, jestli prší nebo jestli je náledí, stejně se na mě věčně někdo tlačí. Osobně mi je jedno, jak RYCHLE lidé jezdí a neustálé měření rychlosti mi připadá mnohdy až na hraně trapnosti, na druhou stranu to jak BEZPEČNĚ lidé jezdí mi moc jedno není. Kdyby policie místo rychlosti vzala laserovou pistoli a kameru měřila z mostů rozestupy, bylo by na silnicích mnohem líp.
Další roztomilý zlozvyk je (alespoň v Praze) nepoužívání blinkrů. Zní to tak nějak jen otravně... dokud člověk nevjede do nějaké chutné křižovatky a nejednou mu tam tři auta přímo pod nosem nezačnou chaoticky bez varování házet myšky, tlačit se tam nebo onam, nutěj tak ostatní řidiče k nečekanejm manévrům... zrovna včera na Argentinský se v jednu chvíli děly kvůli jednomu pitomci bez blinkru takový škatulata asi osmi aut, že byl zázrak že se nic nestalo.

Pirát sem nebo tam...
zerovan
11. ledna 2011 • 12:11
Jezdi se tak v USA na sestiproudych komunikacich a svete zbor se funguje to. Ona ta jizda vpravo je prezitek a v hustem provozu kontraproduktuvni u nas i Nemecku. Vyhodu to ma v tom, ze takovy debilni skolitel si stejne nepomuze naopak bude tak viditelny, ze si toho snad vsimne i ceska policie. V USA, v zemi praskacu to je otazka 5 minut. Dostal by za to 20 let natvrdo.
tritecky
12. ledna 2011 • 08:39
tak někdy do toho pravého taky zajeď. zjistíš, že je od kamionů jako roleta a jet tam je o překousnutí jazyka.