Video placeholde

Hra o trůny jako desková hra: Osadníci z Katanu si troufli na populární seriál

Osadníci z Katanu vstupují do světa jedinečné fantasy ságy Hra o trůny. Hra je našlapaná tak, že se sotva vejde do krabice. Německá stolní hra Catan – Osadníci z Katanu má za sebou už třiadvacetiletou historii. Za tu dobu se dočkala světového úspěchu a celé řady rozšíření, scénářů a mutací. Nyní vychází scénář zasazený do světa Hry o trůny, a to i kompletně v češtině. Nejedná se jen o rozšíření, ale o komplexní hru, s níž můžete hrát i variantu původních Osadníků.

Je to, jako byste vzali původní hru Catan a její oblíbené rozšíření Města a rytíři a celou ji přesunuli do kulis Hry o trůny. Pouze to pochopitelně nestačí. Fantasy scénář vyžaduje specifickou úpravu pravidel. Hra má obrovské množství prvků a dlouhá a složitá pravidla. Není divu, že tvůrci doporučují se s ní seznamovat postupně – nejprve hrát verzi původních Osadníků, poté zkusit základní pravidla Hry o trůny (což jsou v podstatě modifikovaná Města a rytíři) a až na konec do hry zapojit všechny prvky a pravidla.

Hra o trůny: 10 nejdůležitějších měst a hradů, kde se pravděpodobně rozhodne boj o Železný trůn >>>

K osvojení hry tedy vede poměrně dlouhá cesta, ale pokud jste hráli původní Osadníky, neměli byste mít vážnější problémy. Když pravidla hry ovládnete, jedna partie vám zabere zhruba hodinu až hodinu a půl. Základní vtip Osadníků, že herní desku ze šestiúhelníků vždy postavíte trošku jinak, a tudíž každá partie může být jedinečná, pak slibuje dlouhé hodiny hraní.

Jaký je princip hry? Dočtěte si článek na abicko.cz >>>