Nymeria, Aryin zlovlk

Nymeria, Aryin zlovlk Zdroj: WIki got

:(
2
Fotogalerie

Lidé si kvůli Hře o trůny kupují více huskyů, píše server Radio Times. Tyrion Lannister před jejich koupí varuje

Oblíbené zvíře seriálu Hry o trůny, jehož sedmá řada právě vrcholí na kanále HBO, se těší stále větší popularitě. Lidé si stále častěji kupují rasu husky, která se podobá zvířecím postavám zlovlků ze seriálu. Volba ale často není šťatná a psi končí v útulcích nebo odloženi na ulicích.

Na problém upozornil sám herec, který ztvárňuje černou ovci rodu Lannisterů, Peter Dinklage. „Tyrion“ je ve skutečném životě známý svým vegetariánstvím a celoživotní láskou ke zvířatům, takže je jeho postoj není nic překvapivého. Jeho upozornění je ale záslužné, je potřeba upozornit fanoušky Hry o trůny na fakt, že pes není otázkou módní záležitosti, ale velkým závazkem a odpovědností na mnoho let.

Mnoho fanoušků se spokojí s tričkem „matky draků“ Daenerys či (většinou ženská část fanklubu seriálu) s tričky Kita Harringtona, představitele Jona Sněha. Jenže ne všichni. „Prosím, prosím, než se rozhodnete učinit tak závažné rozhodnutí, jakým pořízení psa bezesporu je, promyslete si pořádně své rozhodnutí. Není správné kupovat psa, aniž byste rozuměli jejich potřebám, kupovat jej pouze na základě momentálního rozhodnutí,“ uvedl herec Peter Dinklage. „Vždy si raději psa pořiďte z útulku, když už se pro něj rozhodnete,“ dodává.

Zlovlci se v seriálu objevili již v první řadě, když je rodina Neda Starka objevila v lese. Ned Stark je nejprve chtěl nechat zemřít, Starkovy děti si však vlčata vzaly a zvíře každého z nich seriálem do určité chvíle provázelo. V sedmé řadě již zlovlci nejsou, nostalgii po nich však vyvolala scéna v jednom z posledních dílů seriálu, kde jeden zlovlk objevil v lese na Zimohrad putující Aryu.