Jennifer Lopez

Jennifer Lopez Zdroj: Reuters, ČTK, EPA

Jane Fonda
Christina Aguilera
Heidi Klum
Dita Von Teese
Diane Kruger
32
Fotogalerie

Letošním Oscarům vládla klasická elegance. Královnou se stala sexy čtyřicátnice Lopez

Klasickou eleganci si na letošní předávání cen americké filmové akademie Oscar připravily nejlepší hollywoodské herečky. Na červeném koberci zářily v bílé a třpytivě stříbrné a jejich lesk nezastínil ani déšť, před kterým se hvězdy mohly schovat pod připraveným baldachýnem.

Krom převládající ledové barevné škály byly letos dalším trendem spousty perel a korálků. Mnohé z rób pak byly perličkami pošité a ozdobené tak, že víc by to už asi ani nešlo.

Julianne Mooreová si oblékla bílé šaty bez ramínek s jemnými černými akcenty, a své rezavé vlasy stáhla do drdolu. "Šaty pro mě udělal Karl Lagerfeld," pochlubila se.

Také Marion Cotillardová zvolila bílou barvu šatů - puntíkovanou róbu od Diora, která měla vzadu černé podkasání ve stylu gejši. Patricia Arquetteová zářila v bílo-černých šatech na jedno rameno, kde nabíraný bílý živůtek doplňovala vypasovaná černá sukně. Jednoduše vyčesané blond vlasy jí dodávaly nádech řecké bohyně.

V bílé róbě bez rukávů od Calvina Kleina pošité perličkami zářil loňský objev, herečka Lupita Nyong'oová, která se radovala, že už není pod stejným tlakem jako v loňském roce. "Napětí je pryč," řekla. "Můžu se jen obléknout a užít si to." 

V kombinaci bílé a stříbrné byla nepřehlédnutelná také zpěvačka Lady Gaga, která byla mezi účinkujícími na slavnostním večeru. Oblékla si šaty s bohatě nabíranou sukní, které vytvořil návrhář Azzedine Alaia - bohužel je ale doplnila jasně červenými rukavicemi, které by se podle některých komentátorů hodily spíš na mytí nádobí.

Z trendu světlých barev vybočila například britská herečka Rosamund Pikeová, která zářila v jasně červených šatech Givenchy s vysokým rozparkem vpředu. A Scarlett Johanssonová předvedla dokonale štíhlou postavu ve smaragdově zelených, přiléhavých šatech módního domu Versace.

Po odlišné barvě sáhla také Sienna Millerová v temně modrých šatech se špagetovými ramínky. Námořnickou modrou zvolila Jessica Chastainová v šatech s vypasovaným, lesklým živůtkem, které těsně obepínaly boky a které zdobil vysoký rozparek. Podle online komentátorů ale vypadala příliš jako animovaná postavička Jessica Rabbit, i když její šaty jsou tradičně červené.

Muži mají o něco menší manévrovací prostor než ženy a většina z nich se jednoduše drží klasických černých smokingů - letos v nich dorazili například Steve Carell, Michael Keaton či Ethan Hawke.

Několik se ale pokusilo stereotyp alespoň trochu rozbít - J.K. Simmons tak ke smokingu doplnil elegantní černý klobouk. Herec David Oyelowo, který si podle řady pozorovatelů zasloužil přinejmenším nominaci za roli Martina Luthera Kinga ve snímku Selma, se na červeném koberci objevil ve vínovém smokingu od Dolce & Gabbana, zatímco Eddie Redmayne zvolil temně modrou s černými akcenty.