Video placeholde

Jediné video, které potřebujete vidět před volbami: Neomylný maďarský jezevčík předpověděl výsledky

Redakci Reflexu se podařil ojedinělý objev. V maďarské vesničce Csolnok totiž žije pes s neobyčejnými schopnostmi. Jezevčík jménem Jovőlátonak dokáže předpovídat budoucnost a tipovat sportovní či volební výsledky. Vydali jsme se ho proto otestovat a nechali ho natipovat výsledky těchto parlamentních voleb. Jak to celé dopadlo? Podívejte se.

Majitelka psa Erika Tóth pracuje se svým zvířetem na základě tzv. klobásové metody (pozor, neplést se salámovou metodou, to je něco zcela jiného). Kolečka maďarské čabajky umístí na tácky, které reprezentují různé možnosti (např. volební strany, lídry, sportovní týmy atd.), a z pořadí, v jakém jezevčík uzeninu slupne, se dá odvodit sledovaný výsledek.

Nejedná se přitom o žádného věšteckého začátečníka. Jovőlátonak se dosud nikdy nezmýlil a předpověděl například Donalda Trumpa americkým prezidentem či odchod Velké Británie z EU. Dále má na svědomí řadu přesných výsledků v rámci maďarských sportovních akcí, ale tím nebudeme naše čtenáře zatěžovat.

Pro náš pokus jsme zvolili strany kandidující na území celé České republiky a vylučovací metodou (nechali jsme psa, aby si sám vybral ty, které se mu líbí) jsme dospěli k deseti zástupcům – ČSSD, ODS, ANO, KDÚ-ČSL, TOP 09, SPD, SPO, STAN, PIRÁTI a KSČM. Loga těchto stran jsme tedy umístili na tácky s klobásou a nechali zázračné zvíře pracovat. A děly se opravdu zajímavé věci a musíme přiznat, že nás pořadí hodně překvapilo. Jak letošní volby tedy dopadnou? To zjistíte ve videu.

Časopis Reflex se v žádném případě neztotožňuje s názory maďarského jezevčíka. Ani na výsledky voleb, ani na cokoli jiného. A pokud nejste spokojeni s předpovězenými výsledky, zkuste psí neomylnost prolomit a běžte k volbám.