Internetový adresář Reflexu. č. 45

Pokud jste v dětství rádi pitvali šneky nebo žáby, v dnešních internetových tipech si můžete zavzpomínat na staré časy. U vzpomínek na dětství můžete zůstat, protože jste určitě v útlém věku věřili nejrůznějším hloupostem, kterým se teď s chutí zasmějete. A do třetice: rozhodně je dobré umět alespoň jednu větu v několika jazycích.


Virtuální pitva



Pitvání žáby patřilo odjakživa k oblíbeným dětským kratochvílím a také na internetu mělo své neoddiskutovatelné místo. Se zlepšující se grafikou se však i virtuální pitva stává poměrně nechutnou záležitostí. Zkuste to a chvílemi se budete bát, že na vás z monitoru vycákne kousek slizu..


http://www.froguts.com/frog/frogut2.html/




Kdysi jsem věřil...



Pamatujete se na nějakou pitomost, které jste věřili jako děti? Mně například ve třídě spolužák Fiala nakukal jisté podrobnosti o holčičí anatomii a trvalo překvapivě dlouhou dobu, než jsem se této dezinformace zbavil (ne, nebylo to až v osmnácti). Máte podobnou zkušenost? Věřte, že nejste sami. Celou sbírku podobných zkušeností najdete v angličtině na webové stránce, která se případně jmenuje "I used to believe" neboli "Kdysi jsem věřil". Podobných nesmyslů je tam spousta. Jeden z přispěvatelů si například myslel, že v digitálkách jsou schovaní malí Japonci.


http://www.iusedtobelieve.com




Domluvte se všude!



Rádi oslňujete na návštěvě v cizích zemích tuzemce svými znalostmi místního jazyka? Učíte se věty jako "Slečno, šla byste si zítra zastřílet do bažin?" či "Kde je nejbližší toaleta?", abyste co nejlépe splynula s prostředím? Pak vám udělá radost iniciativa harvardských studentů, kteří na webu nabízejí překlad jedné věty do všech dostupných jazyků. A nebojte se se, že budete vyhlížet tuctově. Ta věta zní: "Můžu jíst sklo, což mi nějak neškodí."


http://hcs.harvard.edu/~igp/glass.html