Causy nejen k maturitě

Causy nejen k maturitě

Causy nejen k maturitě

Milí studenti, kdybyste potřebovali vědět k maturitě či přijímacím zkouškám na vysokou školu něco o výrazných osobnostech ze všech oborů lidské činnosti, vyhněte se normálním učebním textům. Jsou suché a nic si z nich nezapamatujete. Články z rubriky Causa v Reflexu vás na rozdíl od učebnic pobaví a určitě vám z nich uvízne v paměti víc, protože fakta v nich skládají vzrušující lidské příběhy...

Milí studenti,

kdybyste potřebovali vědět k maturitě či přijímacím zkouškám na vysokou školu něco o výrazných osobnostech ze všech oborů lidské činnosti, vyhněte se normálním učebním textům. Jsou suché a nic si z nich nezapamatujete. Články z rubriky Causa v Reflexu vás na rozdíl od učebnic pobaví a určitě vám z nich uvízne v paměti víc, protože fakta v nich skládají vzrušující lidské příběhy. Podívejte se do následujícího seznamu a vyhledejte si v této malé encyklopedii věci, které nezná ani váš profesor. Překvapte ho.

Petr Bílek, šéfredaktor


Causy samozřejmě nejsou určeny jen studentům a uchazečům o studium na VŠ, doufáme, že zaujmou i ostatní čtenáře. Zařazení jednotlivých caus nebylo vždy jednoznačné, může se proto stát, že v některých případech najdete danou osobnost či událost ve dvou kategoriích. Seznamy jsou řazeny abecedně, někdy je v závorce uveden přesný název causy a jméno je pro snazší orientaci předřazeno. Hledání je možné také pomocí klávesové zkratky Ctrl+f. Causy budeme průběžně doplňovat, tak jak budou vycházet v tištěném Reflexu.