Reflex č. 49

V tomto čísle vás čeká rozhovor s moderátorem Pavlem Andělem, sonda do České filharmonie, vzpomínka misionáře Martina Bormanna, reportáž o bezdomovcích v Opavě nebo rozhovor s Cathrin Schauerovou, která je autorkou knihy o dětské prostituci na Karlovarsku.

Zde najdete kompletní obsah čísla 49 s články k přečtení.


Po kliknutí se obsah čísla otevře v novém okně. Celý časopis je samozřejmě přístupný také z archívu tištěného Reflexu v hlavním menu.
Foto






Foto
Moderátor Pavel Anděl střílel jako dítě po hercích gumičkovým prakem. Pak jej jednou jevištní výkon Františka Husáka uhranul natolik, že si nedal pokoj, dokud nevystudoval herectví. I když je to s jeho moderováním Noci s Andělem nahnuté – shání sponzory – o návratu na divadelní prkna neuvažuje. S Pavlem Andělem si povídal Honza Dědek.




Foto
Hráči České filharmonie berou tolik co popeláři. To ale naštěstí není jediný fakt naplňující jejich každodennost. A koneckonců: na zájezdech mají každý nárok na sólo pokoj. Tak co. S Českou filharmonií trávil čas Milan Tesař.




Foto
Misionář Srdce Ježíšova Martin Bormann vzpomíná na svého otce, válečného zločince, i jeho šéfa, Adolfa Hitlera. Více Čestmír Lang.





Foto
Opavští bezdomovci svou situaci vyřešili šalamounsky – nastěhovali se do bunkrů prvorepublikového opevnění. Zabydleli se v nich tak, že dokonce začali vykazovat jakési znaky samostatné, odpovědné existence. Úředníkům to vadí. Podrobnosti najdete v reportáži Radka Bajgara.



Foto
Němka Cathrin Schauerová napsala knihu o dětské prostituci na Karlovarsku. Vyvolala hysterické reakce, problém však dále čeká na své vyřešení. Rozhovor vedl Michal Komárek.