Doktor (ne)Bolíto

Doktor (ne)Bolíto

Doktor (ne)Bolíto


Po všech urážkách a psychopatických výlevech v TV i Parlamentu je zadostiučinění vidět kát se někoho jako David Rath, byť naoko. Fakt?

Po všech urážkách a psychopatických výlevech v TV i Parlamentu je zadostiučinění vidět kát se někoho jako David Rath, byť naoko. Fakt? Není nic horšího než falešná kajícnost řízená Lidovým domem.



Středočeský hejtman zkusil být slušný v rozhovoru pro HN, v němž mluví o svém odvolaném a policií vyšetřovaném investičním náměstkovi Filipu Bušinovi. Slušný v Rathových intencích, samozřejmě: novináře neuráží a zhruba odpovídá na jeho otázky - ne na své vlastní. Byť nás v závěru ujistí, že zítra se u něj na hejtmanství klidně objeví jiný Bušina.
Problém je, že novému, slušnému Rathovi člověk nevěří. Navíc i nudí. Kde je, sakra, nějaká nadávka, aspoň jedna? Je to legrace. Za Rathovou mediální proměnou stojí Jiří Paroubek, šéf ČSSD. Ten se zhrozil, že by mu „doktor Smrt“ po eurovolbách prohrál i volby nejdůležitější, kvůli nimž nás všechny trápí nejhorším předvolebním hnusem – ty sněmovní.
S prohrou by padl sám, třetí šance v politice není. Z čeho by mu pak paní Petra kupovala růžová véčka, pruhovaná trička a kožené bundy? Proto podvod s Rathem. Šéf ČSSD si představuje politiku jako divadlo: na jevišti hrají vyčuraní herci, zatímco v hledišti sedí hlupáci – voliči; udělejte o přestávce z vraha oběť a lidi vám na konci zatleskají.
Snad v Divadle Františka Ringo Čecha. Politika je sice taky špatné divadlo, ale ne zas tak špatné. V hledišti nesedí samí hlupáci. Jestliže jste v prvním dějství nechali vyvraždit celý ansámbl, nemůžete nakonec z vraha udělat oběť. Lidi chtějí spravedlnost! Když už, nechte jej sedět v šatně.








Další články Petra Holce najdete v rubrice KOREKTNÍ NEKOREKTNOST