Úterý 18. února

Otáčím volume na pravou stranu, protože ať si Billy Corgan mění názvy kapel jak chce, Zwan je pořád Smashing Pumpkins. Dávám repeat na skladbu Heartsong, civím z okna, jak se venku třpytí sníh a nechávám své vědomí odplouvat někam do roku 1994. Jestliže si Corgan pro jednu svou skladbu vybral název 1979, pak já bych si vybral rok 1994.

V roce 1994 mě v uších zněla Disarm. Taky byl tenkrát sníh a já tě vídal v černém havraním kabátu. Stáli jsme naproti sobě, myslím, že také byla modrá obloha jako dnes a zářilo slunce, my měli široce otevřené oči, zorničky jsi měla zúžené, zelené oči ti nádherně zářily. Nebylo nic mimo nás. Nevnímali jsme svět, čas, žili jsme tenkrát teď. Potřebovali jsme jen sebe, bez sebe jsme nebyli schopni žít. Šli jsme ten jeden den spolu za ruce, tobě padaly do očí vlasy, nevzpomenu si kam jsme tenkrát šli a myslím, že jsme to ani tenkrát nevěděli, protože když jsme byli u sebe, patřil nám všechen prostor. Nebylo kam jít. Šlo o to jít. Ani snad nešlo o to jít, nešlo vůbec o nic v těch chvílích, nešlo ani o nás, jen jsme byli, …být spolu, být spolu, jak mě to tenkrát ovládalo. Nemuseli jsme nic dělat, o nic jsme se nesnažili, protože jsme vše měli. Jak to byl bezstarostný pocit, jak z nás zářilo štěstí, ani jeden z nás nepochyboval o tom, že nás někdy opustí. Chce se mi říct, že kdybych tenkrát věděl, že nejde o trvalý pocit, víc bych si to užíval, jenže na to jsme nemysleli a kdybychom mysleli, tak to už by zas nebylo takové. V těch chvílích jsme ani nemluvili, ani by jsme se neposlouchali, šlo o to tě vidět, šlo o to tě cítit.
Šlo o to, že dnes se už nic tak silného nemůže opakovat. Nikdy se to už nevrátí. Mohl bych psát, že dnes slézá sníh, že slézá z mé mysli, vsakuje se do polí, že ze mě slézá budoucnost, mysl taje ve sněhu, když po něm jdu, sám se rozpouštím, sníh slézá ze světa a já s ním. To psát ale nemohu, nejde totiž o nostalgii, nejde o mrtvé vzpomínky. Když tě totiž dnes zase vidím....musím napsat ještě jednu větu, jak to tenkrát bylo... Ten pocit na sněhu, ten pocit nezničitelnosti, vždyť víš.