Richard Gere

Richard Gere Zdroj: kviff.com

Pro Richarda Gerea jsme hrdinové. Přemohli jsme komunisty a máme sňatky gayů

Richard Gere nevěřil svým očím. Na sobotní promítání Pretty Woman v karlovarském letním kině dorazilo 6700 lidi. "Filmy už dělám hodně let, ale něco podobného jsem ještě neviděl," žasl herec, jenž publikum osobně uvítal a panoramatický záběr hlediště podle svých slov natočil i na iPhone: "Pošlu to Julii, aby věděla, o co přišla," řekl.

Šlo mimochodem o vůbec první promítání původní verze Pretty Woman v Česku. Našinec tak konečně mohl slyšet napříkla to, že "svině klouzavý" se v originále řeknou "slippery little suckers”.

Kromě noční projekce měl Gere na programu ještě další dvě projekce a tiskovou konferenci, dnes večer ho potom čeká tradiční plovárenské povídání s oficiálním festivalovým moderátorem Markem Ebenem. Výběr z jeho dosavadních lázeňských výroků přinášíme v následujících řádkách.

“Nejsem miliardář, nikdy jsem jím nebyl. Zato mám zkušenost jako bezdomovec. Točili jsme test k filmu Time Out of Mind a já se za něj musel převléknout. Před Starbucksem v New Yorku jsem žebral o drobné do kelímku. Nikdo mě nepoznal a taky mi nikdo nic moc nedal - za tři čtvrtě hodiny jsem vybral jen asi dva půl dolaru.”

“Jste mnohem progresivnější země než my. U nás se sňatky homosexuálů řeší, u vás už je máte vyřešené." (v reakci na informaci o možnosti registrovaného partnerství v ČR)

“Pro čínskou vládu jsem nežádoucí, ale Číňané jako takoví mě vítají. Vy Češi, se zkušenostmi, které máte s komunismem, musíte dobře chápat, o čem mluvím.”

“Jsem přesvědčen, že se věci dají do pohybu a i Tibet jednou zažije své Pražské jaro. Je ale třeba podporovat tibetskou kulturu, Číňani se ji totiž vytrvale snaží zlikvidovat.”

“Proti dabingu obecně nic nemám, jen v Itálii je chlápek, který dabuje mě, De Nira, Stallona a Dustina Hoffmana, všechny stejným hlasem. Tak to zase ne, prosím.”

“Václav Havel byl úžasný člověk. Mrzí mě, že už jsem ho nestihl potkat, tak jsem Vám chtěl aspoň dodatečně říct, že jste měli skvělého prezidenta. Děkuju jemu a děkuju tobě, Česká republiko.”