Podvodný filipínský "operatér" Lino opět řádí v Čechách!

Podvodný filipínský "operatér" Lino opět řádí v Čechách! Zdroj: profimedia.cz

Podvodný filipínský “operatér“ Lino opět řádí v Čechách!

Před několika lety jsem usvědčil z podvodu filipínského šarlatána, který prý operuje holýma rukama. K mému neskonalému překvapení má ten lump v Čechách další seanci, kde bude obírat další umírající o peníze.

Napsala mi smutná čtenářka. Prý zaplatila zálohu pět set korun za seanci u filipínského kouzelníčka Lina, a pak se jí náhodně dostal do ruky můj článek z webu Reflexu, kde píšu, že Lino je podvodník.

Pak si přečetla i reportáž v tištěném Reflexu, a moje argumenty jí přesvědčily. Chtěla vrátit zálohu. Pořadatelka Linovy seance to prý odmítla. Kouzelníčka tentokrát hostí "Relaxačně vzdělávací studio Abeceda poznání“ v Hradci Králové, kontaktní osobou je paní Gabriela Kluhová.

Napsal jsem jí tedy stručné dotazy. Zda skutečně odmítá vrátit zálohu na podvodníka. A pak tu druhou, zásadnější: „Proč prosím produkujete vystoupení šarlatána, který lže často umírajícím lidem a tahá z nich peníze za vybájené léčení? Jak se to slučuje s Vaším svědomím?“

„Pokud by paní zvolila hned na počátku jasný důvod zrušení její zálohy a osobně se se mnou nakontaktovala a požádala o možné vrácení zálohy, mohlo se tak stát. Zvolila však stejný způsob, jako jste zvolil Vy. Myslím si, že je svéprávná a je schopná jednat se mnou sama za sebe. Od objednání rezervace věděla, že záloha je nevratná." Na otázku, proč produkuje podvodníka a jak se jí to slučuje se svědomím, neodpověděla. Ale zároveň naší čtenářce napsala, že jí zálohu vrátí. Takže pětikilo bylo vyřešené. Horší je ale Linova přítomnost a seance.

Když naše kolegyně Renata v posledním stadiu karcinomu ze zoufalství vyhledávala i léčitele, pořád v ní byla novinářka (byť pro nás dělala inzerci). Takže jak jí Lino zamazal „její krví“, která z ní vytekla při jeho „operaci holýma rukama, kdy jí vyoperoval nádor“, donesla mi prádlo a já mazal na expertizu. Laboratorní rozbor ukázal, že se v žádném případě nejedná o lidskou krev. Lino si jako iluzionista schovává někde v rukávě pytlík s nějakou hnědočervenou břečkou, a když „operuje“, nechá břečku odkapat na tělo pacienta, aby bylo fakt vidět, že „operoval“. Článek jsme publikovali v Reflexu. Renata krátce potom zemřela. A já doufal, že Lino okrádat těžce nemocné už do Čech nikdy nepřijede. Proto jsem byl opravdu šokován, že se další seance toho podvodníka chystá v Hradci Králové. Akorát že v reklamě na akci na webu Abecedy poznání nepíšou, že bude kouzelníček „operovat“. Mají jemnější slovník: „Léčba spočívá prostoupením rukou do těla na místa disharmonie či místa, kde se nacházíjí energetické bloky způsobující nemoc. Během léčení dochazí odstranění energetického bloku a místo je pročištěno.“

Ona by to byla docela legrace, kdyby se k Linovi uchylovali jenom hlupáci. Realita je však taková, že k němu velmi často chodí smrtelně nemocní lidé, kteří hledají nějakou, alespoň nějakou, naději. Kouzelníček podvádí a obírá o peníze umírající. Takže závěrem jeden dotaz na Policii ČR: Víte o té akci? A je podobné vystoupení v souladu se zákonem, když bylo jednoznačně prokázáno, že kouzelníček Lino při svém léčení podvádí jako pouťový iluzionista?

Je samozřejmě možné, že o akci policie neví. Proto má každý čtenář tohoto textu možnost osobní návštěvou, mailem nebo telefonicky úřady upozornit, že se zde chystá další kolo zvlášť zavrženíhodného podvodu. Cena "léčby" je 2000 Kč. Podrobnosti jako adresu místa chystaného podvodu naleznete na webu Abecedy poznání.

Na rakovinu sítko, na únavu milence: Šokující praktiky alternativního centra >>>