Zakažte teď ruským hokejistům mistrovství

Zakažte teď ruským hokejistům mistrovství Zdroj: facebook.com/Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Noční vlky jsme zahnali. Vzkaz fanatikům: Zakažte teď ruským hokejistům mistrovství

Sotva pominula ruská hrozba představovaná Nočními vlky, už je tady další ohrožení z Východu. Přijíždí mnohem početnější propagandistická skupina, která může svým působením na našem území udělat obrovskou reklamu Putinovi. A to nesmíme dopustit!


Když vyjel konvoj Nočních vlků z domovského moskevského depa, vyšla najevo poměrně tristní informace: Je jich dvacet. Na to, že jejich kauzou žijí česká, polská a vůbec středoevropská media už týden a plní jimi titulní stránky, slušný výkon. Dá se říci, že Noční vlci našim mediím a angažovaným spoluobčanům pěkně zatrollili.

Je fakt klika, že o nich nakonec nejednaly polská a česká vláda, to by byl trapas level číslo 3. Přesto bylo kolem Nočních vlků takového křiku, že si to dvacet Rusů se zapařenými zadky z kožených motorkářských kalhot fakt nezaslouží, i kdyby sloužili Putinovi horem dolem.

Proto si dovoluji upozornit media, úřady a angažované veřejně činné spoluobčany, že se blíží jiná – daleko výraznější ruská hrozba. Totiž ruský hokejový team se všemi svými trenéry, maséry, doktory a jinými funkcionáři. Nejsem znalcem hokeje a nevím přesně, kolik tým čítá mužů, ale i s nejrůznějšími bafuňáři je to několik desítek lidí - tedy víc než Nočních vlků. Navíc tito muži budou vybaveni nebezpečnými věcmi, hokejkami, které lze snadno použít jako zbraň, a také budou mít ostře nabroušené brusle.

Celé jejich vystoupení na území České republiky, celé jejich angažmá na hokejovém mistrovství bude navíc velkou propagací Ruska, které vede na Ukrajině vražednou hybridní válku. Proruští separatisté pod stejným praporem, jaký bude vlát na stadionu, střílí v Doněcku na ukrajinskou armádu! Ruské hokejové mužstvo má plnou podporu Kremlu, a na jejich úspěchu je osobně zainteresován přímo Vladimír Putin.

Proto volám intelektuály, volám veřejně činné osobnosti, aktivisty, komentátory, veřejnost - ozvěte se! Vystupte proti účasti ruského hokejového týmu se stejnou vervou, jako jste vystupovali proti Nočním vlkům. Hrozba jejich vystoupení na pražském mistrovství je totiž řádově vyšší, než představovali motorkáři.

Pokud by se Rusům podařilo získat některou z hokejových medailí, byla by to další propagandistická zbraň Moskvy, další důkaz a potvrzení, že Rusko opět nabývá svého imperiálního rozměru a může diktovat světu svou vůli. Proto bychom podobnou hrozbu rozhodně neměli dopustit. Vláda by z těchto důvodů proto měla zakázat ruské sborné vstup na území České republiky ještě předtím, než nastoupí v Moskvě do letadla.