Nobelova cena

Nobelova cena Zdroj: Profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Nobelův výbor diskriminuje muslimy

Vedle soustavných útoků Izraele, křesťanů, jazídů, buddhistů a cyklistů na muslimy se nám podařilo dohledat další případ otřesné diskriminace islámu. Tentokrát je pachatelem Nobelův výbor, a muslimy diskriminuje neudělováním Nobelových cen.

Bylo by samozřejmě zcela nesprávné tvrdit, že muslimové jsou hloupí, nekulturní a nepřinášejí lidstvu žádný vědecký přínos a rozvoj. Stejně nepřijatelné by bylo tvrzení, že muslimské země nemají žádné vědce na světové úrovni. Od takového výroku by se museli distancovat všichni slušní lidé, kteří fandí idejím multikulturalismu, a tak se od něj samozřejmě distancuji i já. Realita je přesně opačná: Muslimové nejsou hloupí a nepřínosní, jak by se mohlo zdát. Oni jsou jenom brutálně diskriminovaní, a dnes už skoro více Švédy z Nobelova výboru než sionisty.

Když se podíváme na čísla, je diskriminace islámu zcela zjevná. Celoplanetární muslimská populace je odhadována na jednu miliardu dvě stě milionů lidí na všech kontinentech. To je cca dvacet procent světové populace. Přesto za celé dějiny udělování Nobelových cen dostali muslimové jen čtyři ceny. První za literaturu (to je taková nobelovka na okrasu, šidítko, přínos a kvalitu literatury totiž nelze kvantifikovat). Následně dostali dva muslimové Nobelovu cenu míru. To je čistě politické ocenění, a nemá žádné souvislosti s přínosem lidskému poznání. Ostatně - více než vysvětlování hovoří jména Nobelovou cenou míru oceněných muslimů: Anwar Sadat a Jásir Arafat. Tato tři ocenění jistě své nositele potěší, nemají však sebeméně co do činění s rozvojem lidského poznání, vědy či technologií. Takže jako plnohodnotnou musíme muslimům uznat až tu čtvrtou, za chemii. Získal jí v roce 1999 pan Ahmed Zewa. Takže - kromě uměleckopolitických ocenění - bodovali muslimové v kategoriích Nobelovy ceny za vědecký přínos pouze jednou. Naproti tomu Židi tvoří asi 0,02 procent lidské populace na naší planetě, dohromady pouhých čtrnáct milionů lidí. Žijí podobně jako muslimové, na všech kontinentech. Od počátku udělování Nobelovy ceny získali Židi přesně dvě stě devatenáct ocenění - z toho osmnáct za literaturu a mír, a všechny ostatní - dvě stě jedno ocenění - za vědu. Jmenný sezna oceněných ZDE.

Z uvedených čísel zcela jasně vyplývá, že Nobelův výbor dlouhodobě, cílevědomě a úspěšně diskriminuje muslimy. Jakékoliv jiné vysvětlení by totiž muselo pracovat s konceptem, že jsou muslimové hloupí a islámská civilizace nepřinesla lidstvu žádný přínos. A takový argument je alespoň pro mne zcela nepřijatelný!