Zdroj: Husqvarna

5
Fotogalerie

Nepracujte, bavte se: roboti udělají práci za vás

Není to žádné tajemství. V ­dnešní době je valná část běžných domácích prací vykonávána roboty. Mezi oblíbené pomocníky patří také robotické sekačky, které sekají a ­zároveň mulčují trávník bez vaší pomoci. Vy si tak můžete hodit nohy na­ stůl a pozorovat, jak někdo pracuje za­ vás.

Užijte si nicnedělání

Pokud ale i presto milujete mít svůj trávník perfektně upravený, netrapte se a přenechejte práci někomu jinému! Robotické sekačky Automower tak trochu připomínají robotické vysavače, které však místo vysávání sečou trávu. A umí toho mnohem víc. Na rozdíl od svých větších a neohrabanějších příbuzných jsou schopné pracovat i v noci – nevydávají totiž téměř žádný hluk. Nemusíte se bát, že vzbudí sousedy, stačí je večer pustit k práci a ráno posnídat v perfektně upravené zahradě.

Péče o trávník je samozřejmostí

Není ale sekačka jako sekačka. Tou absolutní špičkou v oboru je Husqvarna Automower 550, která si hravě poradí s plochou o velikosti 5000 m2. Automower seká trávu často a po malých částech. Drobné odřezky mizí v trávníku, který pak vypadá krásně a zdravě. Sekačka se pohybuje v prostoru vymezeném ohraničujícím kabelem či pomocí GPS navigace, jejíž výhodou je automatické vytvoření mapy zahrady, podle níž se sekačka následně řídí. Když zjistí, že je někde tráva vyšší, honem sjedná nápravu.

Husqvarna

Zvládne i­ členitý terén

Automower si poradí i s členitými a rozlehlými terény se sklonem až 45 %. Sama najde cestu do nabíjecí stanice, kde se nabije za necelou hodinu. Pomocí aplikace Automower connect můžete sekačku ovládat a monitorovat na dálku prostřednictvím chytrého telefonu.