Život a styl

Zpět na článek

Pomohl mi na nohy. Za to ho honil celý Václavák

35 komentářů

Palopetro
8. března 2011 • 09:10
nejezdím.To víte,Brno ,největší vesnice, se dá přejít pěšourem za hodinu.Když nebylo zbytí a narazil jsem na revizora,tak to byl vždy nezapomenutelný zážitek.Minimum IQ se snažilo prezentovat jako pán lidstva.Moje známá,která zapoměla doma v kabelce měsíční jízdenku byla donucena onim blbem vystoupit a vybrat v peněžním automatu předmětnou částku k uhrazení pokuty.Nestačilo vypsat pokutový doklad a řešit pohledávku na přepážce s prokázáním platného jízdního dokladu.Evidentní příklad jednání hraničící se zneužívání pravomoci.
majk.ag
4. března 2011 • 13:29
Sem napište váš vzkaz!
puck
4. března 2011 • 00:25
Ale, kur.veni cestiny je tady obvykle a nejen v clanku. Maj, nemaj, Novakojc, pac, bo.. a podobne zhovadilosti at uz z Moravy nebo jinde ze sveta;), plus neschopnost obepsat sproste slovo slusne. Ze Sendy, ale ty jsi takovy primocary a s nicim se moc ne***s. Ted jsem trochu ujel, ale tady se stratim..Jinak ta nareci si nechte na doma, nebo se tezko domluvime bez tlumocnika. Spisovna cestina v pisemnem projevu ma svuj vyznam a ne, ze ne. Zdar a silu cocoti, pardon myslel jsem penisi;)
sendyman
4. března 2011 • 00:54
Asi mi uniká smysl VAŠEHO příspěvku. Jedna věc je neschponost se vyjádřit gramaticky pokud možno správně a druhá je používání hovorové češtiny.
Něco jiného je "psaný text" a něco jiného tlachání se známými na netu. Píšu, jak mluvím - s cizími se snažím spisovně a uctivě (kupř. jim netykám), známým (a je jedno, jestli virtuálním, nebo skutečným) na netu sice vykám taky, i když osobně si tykáme, ale vyjadřuji se hovorově. A nemám strach, že by mi nerozuměli.
Obávám se, že češtinu przníte daleko víc Vy, když ji používáte bez diakritiky...
sendyman
4. března 2011 • 00:59
A jinak - k čemu je Vám "spisovna cestina", když ji máte plnou gramatickejch chyb?
puck
4. března 2011 • 01:08
Ty chyby? Kde? Mozna nejaky preklep, nevim o nem. Diakritika je moje vec, normal ve svete netu..
puck
4. března 2011 • 01:05
Ne, kazdy pisemny projev by mel byt spisovny. Vase tlachani na netu, neni jen pro vas a vasich priznivcu, se kterymi si rozumite. S mojim neuzivanim diakritiky si nelamte hlavu, mam pro to proste svoje duvody, ktere v komunikaci dnesni doby, nic takoveho nevylucuji..
sendyman
4. března 2011 • 02:11
No vidíte. Takže Vy ty chyby ani po kontrole nevidíte, takže se evidentně v gramatice "strácíte"...
A s diakritikou si taky hlavu nelámete, takže tu češtinu kur.víte daleko víc Vy!

Tak si taky nelamte hlavu s mým slangem, protože je to taky moje věc a navíc se taky nevylučuje.
puck
4. března 2011 • 04:48
tak jo..ztratim. Obcas se chybicka vloudi Je to chyba, ale blby slang tom neni..
jp1691
10. března 2011 • 18:46
Nemůžu si pomoci, ale vokativ v plurálu výrazu "penis" bude také vždy s tvrdým Y.