Život a styl

Zpět na článek

Turistický ráj Česko: Chudáci s mořem

41 komentářů

tydlinka
23. února 2011 • 21:41
He, ste me pobavil. Tady ve Spanelsku, kde ziji, maji take obchod Bata. Budete se ovsem divit, nikdo si nemysli, ze Bata byl Cech. Dokonce ani prodavaci primo v Batovi to nevedi. Budou vas presvadcovat, ze to je francouzka nebo americka obuv. Od dob, co ziju v zahranici si nedelam iluze o lidech, vetsina je hloupa a nevzdelana. Cech i s pouhou zakladkou je oproti nim vzdelanec! My muzem byt maximalne hrdi na export becherovky a piva, jinak se o nas nevi. Bezny cizinec nezna ani Prahu. Spanele si mysli, ze nemame latinku a piseme azbukou. To jsou moje vlastni zazitky z uradu a skol.
tydlinka
23. února 2011 • 21:36
Ziji od roku 2004 v zahranici, do 2010 jsem zila v rakousku, pak jsem se odstehovala rovnou do spanelska, kde jsem stale. CR se pro mne stala zvlastnim fenomenem, jiz tam neziji, jsem hrda, ze jsem ceska, ale ... zel, ve spanelsku a jinde na svete o nas stejne nikdo nevi. Sme tak mala zem, ze cizinec neznaly Evropy, si mysli, ze Nemecko sousedi s Ruskem. Pritom my cesi jsme tak sikovny narod, jen si toho nejsme vedomi, a neumime to prodat. U kormidla sou stale ti spatni, co nasi zemi dovoluji prodavat a devastovat.
michachal
17. února 2011 • 10:35
Máte bohužel pravdu, ta obrovská uzavřenost lidí zde nám opravdu dělá potíže, mj. i sobě navzájem.
sendyman
16. února 2011 • 19:08
PP - jo, a k tomu Kromclu: nádherný město a žádnej tůrista (nebo málo, ale žádnej Žaponec).
Mně osobně v Praze nevaděj, já mám lidi rád a rád se družím.
Ale je to fakt balzám (pro Pražáka), chodit nádherným historickým jádrem města v pohodě, nemuset se proplejtat vejpravama a v klidu si pochlastávat...
Chápu, že pro město by bylo lepší, kdyby tam těch tůristů bylo víc...
sendyman
16. února 2011 • 18:57
Jamajka je Karibik. Představte si, že "moji" Základnu na Bílý Hoře zrušili od 1.1.!!!!
Je vypsaná obálková metóda na novýho nájemce (ten minulej tam investoval předlóni 1 Mega), ale spíš to vidíme tak, že se tam časem objeví nějaká nóbl vila.
Super pozemek....
sendyman
16. února 2011 • 18:46
Já byl v klasickým sklípku jenom jednou a bordel jsem nedělal! 100%!
Každopádně si na to nepamatuju!
torinese
16. února 2011 • 16:08
Proč jen člověk okamžitě pozná, že přejel hranice"na západ. Přitom bychom se měli čím chlubit - máme tu nádhernou přírodu, úžasné památky a dobrou kuchyni. Jenomže dojem poněkud kazí "české baroko" prznící krajinu kam oko dohlédne, silniční tankodrom a otřesné služby (většina restaurací nabízí nekvalitní nenápadité pokrmy, někde dokonce nepoživatelné). Líp se najím u každého italského autogrilu.
Palopetro
16. února 2011 • 08:15
Jamaika je základna ,nebo Karibic?
Palopetro
16. února 2011 • 08:13
nedělají mu ve vsi bordel......dokud nevylezou ovínění z nejakého sklípku...
Palopetro
16. února 2011 • 08:00
Píšete o cenách ubytování v Praze,které jsou nyní nejnižší.Nevím zda to tak je ,ale jste patrně jedním z provozovatelů ubytování a proto celkem chápu,že je Vám nízká cena málo.Tak to ale v jakémkoliv obchodě je.Cenu stanoví poptávka na nabídka.Pro obyčejného turistu -čecha,je Praha mírně řečeno předražená.Pro cizince je patrně levná.Praha si ovšem myslí,že je stověžatou pouze pro cizince.Jestliže Vám odtahovka odveze vozidlo,které parkujete na místech,kde to není možné,nemusí být policista nutně zamin­dráko­vaný­.Zvol­te si zastupitelé,kteří půjdou na ruku Vám a né městskému kšeftu.To že Holec celkem pravidelně kritizuje tu prezidenta,tu Paroubka nebo socialisty ,tu ODS a td,ještě naznamená ,že je drzý.Je to prostě novinář,který by bez patřičné zdravé drzosti mohl akorát vybírat parkovné na nábřeží.