Život a styl

Zpět na článek

Turistický ráj Česko: Chudáci s mořem

41 komentářů

tydlinka
23. února 2011 • 21:36
Ziji od roku 2004 v zahranici, do 2010 jsem zila v rakousku, pak jsem se odstehovala rovnou do spanelska, kde jsem stale. CR se pro mne stala zvlastnim fenomenem, jiz tam neziji, jsem hrda, ze jsem ceska, ale ... zel, ve spanelsku a jinde na svete o nas stejne nikdo nevi. Sme tak mala zem, ze cizinec neznaly Evropy, si mysli, ze Nemecko sousedi s Ruskem. Pritom my cesi jsme tak sikovny narod, jen si toho nejsme vedomi, a neumime to prodat. U kormidla sou stale ti spatni, co nasi zemi dovoluji prodavat a devastovat.
torinese
16. února 2011 • 16:08
Proč jen člověk okamžitě pozná, že přejel hranice"na západ. Přitom bychom se měli čím chlubit - máme tu nádhernou přírodu, úžasné památky a dobrou kuchyni. Jenomže dojem poněkud kazí "české baroko" prznící krajinu kam oko dohlédne, silniční tankodrom a otřesné služby (většina restaurací nabízí nekvalitní nenápadité pokrmy, někde dokonce nepoživatelné). Líp se najím u každého italského autogrilu.
centauria
15. února 2011 • 21:04
Trefný článek a velmi dobře napsaný. Někteří lidé u nás neustále nosí růžové brýle, ale realita je taková, že za to co jsme téhle zemi udělali a jak to tady funguje bychom se měli stydět! Jsme malý, bezvýznamný národ, ale vše je v pořádku, protože ještě 50 let můžeme vytahovat jména z minulosti jako je Baťa a jiní a honit komunisty. Však mi se nějak zabavíme.
tydlinka
23. února 2011 • 21:41
He, ste me pobavil. Tady ve Spanelsku, kde ziji, maji take obchod Bata. Budete se ovsem divit, nikdo si nemysli, ze Bata byl Cech. Dokonce ani prodavaci primo v Batovi to nevedi. Budou vas presvadcovat, ze to je francouzka nebo americka obuv. Od dob, co ziju v zahranici si nedelam iluze o lidech, vetsina je hloupa a nevzdelana. Cech i s pouhou zakladkou je oproti nim vzdelanec! My muzem byt maximalne hrdi na export becherovky a piva, jinak se o nas nevi. Bezny cizinec nezna ani Prahu. Spanele si mysli, ze nemame latinku a piseme azbukou. To jsou moje vlastni zazitky z uradu a skol.
petpel
15. února 2011 • 16:38
Ziji uz devet let v Londyne a take jsem procestovala pekny kousek sveta. Snazim se byt na Ceskou republiku hrda a rada o ni take ve svete povidam, pokud se na ni nenkdo zepta. Ovsem, mam take moznost na svou drahou vlast pohlizet okem cizince, at turisty, ci potencionalniho obchod­nika/­inves­tora. Ceska krajina je nadherna a plna prekrasnych zakouti, pokud se vsak clovek snazi a najde je. Znama turisticka mista jsou vsak casto znacne "proflakla" a nevkusne zarizena a ochoty a usmevu lidi, kteri vas obsluhuji by se clovek dockal tezko. Naposledy jsem byla v Cechach minuly vikend a nekomunikace a uzavrenost lidi, ktera hranici az s hulvatstvim a neomalenosti mi nadelala na dusi modriny. Take nerespekt k zivotnimu prostredi me stale v Cechach sokuje. Ovsem neni tomu vsude stejne a prispevek pana "enemabagjones" me mile potesil. Myslim si, ze kazdy mlady cesky clovek by mel alespon na par mesicu vycestovat do zemi, od kterych se jeste muzeme hodne ucit. Turistika neni zalozena jen na kulturnim a prirodnim bohatstvi, ktereho mame (take diky svym predkum) neuveritelna mnozstvi, ale hlavne na dobrote lidi a ochote sobe i jinym pomahat, aniz bychom za to neco chteli. Usmat se jeden na druheho prece nic nestoji.
michachal
17. února 2011 • 10:35
Máte bohužel pravdu, ta obrovská uzavřenost lidí zde nám opravdu dělá potíže, mj. i sobě navzájem.
anelimakcelapov
15. února 2011 • 13:20
Viděla jsem pěkný kousek světa se vším všudy (tedy bídou, nepořádkem, přistěhovalci, zloději, korupcí,...) a byť máme určitě co zlepšovat, zase tolik popela si na hlavu sypat tedy určitě nemusíme.
Pro zlepšení nálady posílám všem optimistům a dobrým lidem tento velmi vtipně a dobře natočený propagační kousek
http­://www­.vide­aces­ky.cz­/ostat­ni-zabavna-videa/ceska-republika-narod-pivaru
krasnyden
15. února 2011 • 15:26
MILENO, TROŠKU MÍŇ UBOHOSTI TO SLOVO NEMÁ NIC SPOLEČNÝHO S BOHEM A ANI S BOHEMIÍ (NE OPLATKY). ČLÁNEK? OBSAH FORMA
pajapeterka
15. února 2011 • 09:54
není nad to když je člověk hrdej na to že je čech,že pane autore tohohle článku.jěště větší chudáci v ještě ošklivější zemi...tak tobě připadá česká země ošklivá jo??? tak se odstěhuj do patagonie a at tam máš hezké počasí....tyhle přiblblý články do reflexu tam odtud můžeš posílat mailem...nebo v lahvi......
enemabagjones
15. února 2011 • 09:00
Pane Holče, jste poněkud mimo, navíc drzý, arogantní (viz ona zmínka o Polsku). Ceny ubytování nikdy nebyly v Praze tak nízké jako v minulém roce a teď. Račte si nejprve ověřit realitu, než spustíte Váš bludovod. V Praze je v současné době nejlevnější ubytování v celé republice. Opět - zjistěte si to. Generalizovat Vám jde, já ale žádné komunistické služby či kom. úroveň desetinásobně navýšenou nenabízím. Turistům nabízím "poznání" ČR i ve volném čase, vlastním autem, a to pouze za skutečnou cenu benzínu, který projedeme. Je to asi divné, ale mám prostě rád lidi ze všech koutů světa, a troufám si tvrdit, že mám mnohem větší přehled o té které mentalitě než Vy. Připadá mi, že vycházíte z názorů dvou tří lidí, které vydáváte za "obecný" pohled na ČR. Jaksi jste ovšem opomněl, jak si kancelářské krysy doslova libují v likvidaci cestovního ruchu, např. parkovacími zónami. Je tak krátkozraké si myslet, že odtažením vozu (nejen turisty ze zahraničí, ale i toho, kdo přijel z jiné části Prahy na tu, kde "nemá co dělat") si "stát" pomůže k pár penězům, naštváním lidí, kteří mohli nějaký čas v Praze strávit, utrácet, dát tak práci různým oborům, a to - což většina nechápe - i mimo Prahu, kde něco vyrábějí a do obchodů poté dodávají. Návštěvník ČR totiž někde bydlí, stravuje se, nakupuje, tzn. nechává zde spousty peněz, ale magistrátu připadá lepší, když ho co nejdříve zamindrákovaný příslušník Městské policie odtáhne. Jinak uznávám, že ochota v obchodech, restauracích nemá často daleko k oněm ksichtům před 89'. Jen nechci být s těmito házen do jednoho pytle, protože dlouhodobým pobytem mimo ČR (ve Finsku) jsem se něčemu přiučil. Ano, máme co dohánět, a to v mnoha oblastech. Pěkný den přeji.