Zprávy

Zpět na článek

Lékaři, díky. A pište dál!

86 komentářů

gorf
11. února 2011 • 23:22
A co takhle přestat doktorům dávat úplatky? Má to šanci? Podle mne si skoro každý špitální doktor přijde na litry alkoholu a desítky tisíc Kč měsíčně.
brmbrk
11. února 2011 • 14:19
Mladý doktor s mokrým diplomem sní o průměrné německé mzdě u piva v české hospodě, kde je obsluhován servírkou, která má taky své sny. Ona taky sní o průměrné , ale jen české mzdě. Jestli je ale pro lékaře spravedlivé mít v Česku polovinu německého platu, tak je to přece spravedlivé pro všechny profesní skupiny. Vydírání českých lékařů vede tenhle stát do rychlé inflační spirály.Ústup vlády emotivním výhružkám typu "váš exitus?" může vyvolat jedno jediné: další požadavky ostatních profesních skupin vedených nenežranými odboráři. Ustoupí li dnes vláda, rychlost, kterou se budeme zítra řítit do ...... už nepůjde zbrzdit jinak, než pádem na tvrdou zem. Teprve pak si uvědomíme, jak vysoko jsme byli. Nejspíš vytiskneme nové bezcenné peníze a půjčíme si od zbytku Evropy, nebo od Číny na to základní, aby chod státu fungoval bez velké ztráty krve. A Klausovi , zase pozdě dáme za pravdu. Kubkovi z LOK i jeho odborářským loutkám je to fuk, ale nemělo by to být fuk ostatním. To, že tohle vše teď startují vysokoškolsky vzdělaní elitáři v bílých pláštích je pro obyvatelstvo hodno paměti a je to velkým poučením, že v medicínském vzdělání
1.nebyl mnoha lékařům dán obecný rozhled a potřeba hledat základní souvislosti
2.medicinský titul nezaručuje ještě potřebnou moudrost slušnost a lidskost.
3. studiu medicíny by měly předcházet stejné psychotesty, jakými prochází třeba piloti, co mohou ohrozit víc lidí najednou.
Reakce některých diskutujících lékařů na různých webech jsou totiž neadekvátní a k vydírání a obecnému ohrožení se navíc připojuje sprostota.Lidé by si na začátek téhle krize měli dobře vzpomenout.Těch 3800 zoufalců by mělo jít za svým lepším příštím tam, kam chtějí, když už to rok tvrdí.To aby se ukázalo, že to je pro zdravotnictví a potažmo pro zdraví lidí v ČR vlastně dobré.
P.S. Reflex čtu od jeho prvního čísla , ne vždy se vším souhlasím, ale vážím si té svopbody, kterou tenhle časopis představuje. Vivat Reflex.
foxx
11. února 2011 • 19:48
jsva
12. února 2011 • 06:26
Poděkování Reflexu,který otiskl petici,která byla naprosto rozumná reakce na Halí­kovsko­,Havlov­skou petici na podporu vyděračů. Výsledek podporovatelů našich chudých nemocničních doktorů,kteří počítali,že se na petici děkujeme odcházíme,nevíme sice kam,se budou odvolávat, petici proti vydírání již podepsalo přes 32tisíc lidí. Včera jsme slyšeli, že doktorům nejde o peníze,jen o princip. To cosi připomíná, ale jak vidno, již jim nestačí 5tisíc, 8tisíc přidání.Shrnuji, lékaři se stále víc morálně odřezávají od společnosti. To je podle Kubka akce srovnatelná s Chartou? Mají skoro pravdu, až na drobmý rozdíl, z jedné strany ideje a humanismus, z druhé strany snaha těžit z lidského zdraví, z obav lidí o ještě nenarozené děti, o staré lidi, o operace atd.
strassidlo
13. února 2011 • 17:48
kkk999
10. února 2011 • 16:51
je úděsné, že takový "novinář" jako jste vy, dostává u nás prostor ke svým žvástům!!! Mohu jen souhlasit s názorem bývalého premiéra, pana Miloše Zemana, který Vás a Vám podobné novináře nazval "žumpou". Já se domnívám, že před Vámi by i ta žumpa pobledla závistí, že žumpa je jen slabým vyjádřením Vašich "kva­lit"­....za­jíma­lo by mě, co jste, kromě novinařiny, vystudoval, asi nic, protože pochybuju, že by Vám Vaše tupá a kdoví, jestli ne i zfetovaná nebo zhulená hlava stačila na vystudování čehokoliv rozumného.
kkk999
10. února 2011 • 16:31
Vážený pane foxxi a další podobní chytrolíni, kdyby hloupost kvetla, tak svým květem zastíníte i Floru Olomouc...každý váš příspěvek, který tady čtu, obsahuje sice spoustu invektiv vůči lékařům, spoustu nezkrotných emocí, ale mozek se ve Vaší hlavě zřejmě nevyskytuje. Jaksi Vám pár drobných detailů uniká:
1. Odejít pracovat do zahraničí sice je možné, ale v prvé řadě musíte znát perfektně jazyk země, kam chcete odejít. Někdy je veliký problém se domluvit s nemocným člověkem tady, natož pak v cizině. A pokud nebude lékař perfektně rozumět, vyplynou z toho zákonitě chyby.
2. I lékař potřebuje nějaké zázemí - zejména starší lékaři, kteří mají doma rodiny a děti, no nevím, někde musí bydlet, něco jíst, někdo se musí starat o další věci, které s tím souvisí. Nemluvě už o případném dojíždění, možná i několika stovek km...
3. Pokud odejdou mladí lékaři, kdo ty starší, kteří jsou v důchodovém a předdůchodovém věku nahradí? Myslíte, že je to tak jednoduché a že kvalitní lékaři rostou jak houby po dešti? To chcete docílit poklesu úrovně zdravotní péče? Názorným příkladem jsou třeba zubaři - dnes je velký problém najít jakéhokoliv zubaře, který by vás byl ochoten přijmout mezi své pacienty, velmi blízko je tato situace i u praktických lékařů.
4. Jak jsem již naznačoval ve svých minulých příspěvcích, schody se obvykle zametají shora dolů a ne zdola nahoru, takže pokud chcete cosi kritizovat, měl byste se nejprve seznámit s podstatou věci, zjistit si, kde je kořen všeho zla a kritizovat příčinu a nikoliv důsledek, jak to děláte vy a vám podobní chytrolíni, kteří si myslí, že sežrali všechno moudrost světa.
torinese
9. února 2011 • 11:46
Bílé pláště se dovolávají respektu a objektivity... No, to snad nemůžou myslet vážně. Po té trapné mnohatýdenní masáži v televizi už jich začínám mít plné zuby. Vidím "ondatru" (Engela), Volemana a Kubka a hned mi stoupne adrenalin. Když se ptali v Hyde parku Volemana na Hippokratovu přísahu, tak odvětil ,že tato přísaha je blbost, a že už dávno v podstatě neplatí. Tak teď je mi to jasné, nějakou etikou se pánové prostě nezabývají. Dohodnout s Hegerem se nechtějí, a to měl svatou trpělivost, stupňují neustále nároky a jejich požadavky se stávají neúnosnými. Mnoho z mých známých přišlo o práci, státní zaměstnance vyhazují hromadně z práce (v našem městě půjde polovina magistrátních úředníků), snižují se počty hasičů, zaměstnanců v kultuře a těm zbývajícím je výrazně snížen plat. O zoufalých platech v soukromé sféře se nemá snad ani smysl šířit. Ale lékařům, v téhle pro všechny těžké době, přijde 8 tisíc měsíčně navíc málo. Stojí jim ta následná devalvace jejich profese za to?!
jsva
9. února 2011 • 23:35
Vystoupení pana MUDr.Kubka v TV24,kde přirovnal nevybíravou kampaň nemocničních lékařů ze zvýšení platů k Chartě, to bylo tak nehorázné, že to vedlo k odporu i ty,kdo lékařské odbory podporovali. Heslo náš exodus, váš exitus, to asi tedy upřímně vyjadřuje názor té části lékařů. Panem Kubkem kritizovaná kampaň medii není nějak organizovaná Reflexem,nebo jinými zlými novináři, je to jen sklizeň nehorázného vydírání s využitím obav lidí o zdraví a životy. To si snad ani Engel a jeho kmotřenci nemyslí, že 30tisíc lidí,kteří podepsali petici jsou hlupáci.
ivos1
9. února 2011 • 11:26
Sem napište váš vzkaz!Proboha, ať už konečně vyrazí a nepšoukají. V tradičních českých pohádkách i Hloupý Honza slezl z pece a šel do světa na zkušenou. Buď uspěl, nebo pohořel, ale nevybubnovával svou prostotu či odhodlání u každého obecního pangejtu. Když už zapomněli slova Hippokratovy přísahy (stejně je to jen prázdná proklamace, jak vidno), mohl by jim zůstat neutajen význam slov hrdost a čest... Popřejme jim na cestu, tedy alespoň těm, co se koktavě za hranicí s pacienty a s ostatním personálem domluví, aby pro ně nebylo šokem setkání se skutečným kastovnictvím. Šťastnou cestu, odejděte!