Život a styl

Zpět na článek

Schváleno: Motoristé v Česku už jsou zase lovná zvěř

26 komentářů

rdee
9. února 2011 • 16:56
Pridal bych dalsi body.
Mam vic aut a i kdyz je ridim jen ja musim zaplatit nekolik dalnicnich znamek... (roadster, uzitkove a rodinne) Super!

Dalsi co mne stve je to vypalne na pojisteni co se musi platit jinak se dostane pokuta od CKP. Driv jsem si vzdy pojistil na cast roku to auto, ktere jsem chtel pouzivat a zadny problem nebyl. Mame tu novinku a tak musim platit vypalne na 3 auta jelikoz se mi nechce porat litat do depozitu. Takze diky tomu platim dalsich 10000 rocne. Super!

Co se tyka zimnich gum tak se zakonem nesouhlasim. Kdyz je venku vic jak 7 stupnu tak jsou letni gumy OK. Jenze ted s letnim aute nebudu moct vyjet kdyz je teplo bo si urcite nebudu zase kupovat zimni gumy za 24 tisic. Super!

O chovani mestaku jen toto: v Holesovicich je jen vidim sbirat auta u lighthousu cca 1x denne. (modracara neni nakreslena a znacka oznacujici zonu je pekne zasita...) jinak jsou nekde zalezli bo jinak by bezdomaci nemohli okupovat libensky most uz nekolik let...
bartape2
7. února 2011 • 09:40
V zakone by se melo byt, ze snizeni rychlosti plati az 100 metru za znackou, zvyseni rychlosti plati 100 metru pred znackou, na prejezdech, kde vetsinou nic nejezdi si kazdej muze jezdit jak chce, ridici budou dostavat penize za kazdy kilometr, ktery ujedou, povoleny 2 piva k obedu s toleranci 4 rumy a kdyz bude ridic chtit, tak muze kontrolovat policii...
04205
5. února 2011 • 23:26
Rychlost neznamená nebezpečí, jen nezodpovědné nakládání s ní. Místo aby policie honila agresivní deprivanty, dá radar na konec obce, nebo 4 proudovou silnici a loví "piráty". K tomu se mistrně nafukuje pověst džungle, aby se obhájily represivní opatření namísto těch preventivních. Jezdím hodně, občas pochopitelně narazím na šílence, ale nikdy se nemusí bát postihu, ví, kde a co policie hlídá. A konec označování měřeného úseku ve městě? To je už naprostý skandál. MP si bude jen vylepšovat rozpočet, na bezpečnost zvysoka kašlou. Situace se změní ve chvíli, kdy motoristé budou mít pocit, že nejsou lovenou zvěří, že policie hlídá a postihuje opravdu závažné jednání, až se změní i systém autoškol a výuky v nich. Místi mediálních výkřiků a džungli a pirátech.
ivanb
5. února 2011 • 19:13
...dokud se budeme chovat na silnicích jako zvěř, tak si nic jiného, než lovit nezasloužíme a pana Hitlera a jeho divize si laskavě nechte pro sebe anebo o nich pište, až celé problematice začnete trochu rozumět.
sammy
5. února 2011 • 19:04
Ještě k autorovu závěru: "Pokud totiž žijeme v zemi, kde se zákonem stanovuje a především pod hrozbou sankcí vymáhá něco, co většina lidí stejně dobrovolně dělá, víte, že vám vládnou lidé, kteří nepoužívají oči, nebo zdravý rozum. Nebo oboje." To je naprostá hloupost. Většina lidí v této zemi pečuje o své děti, ctí soukromý majetek, nevraždí své spoluobčany a v zimě jezdí na zimních pneumatikách. Jelikož se jedná "pouze" o většinu, máme zde, pane autore, zákony, které tuto většinu chrání před menšinou, která tyto normy nerespektuje. Více k tomuto naleznete v učebnici občanské výchovy pro SŠ.

Nadto užívání zimních pneumatik není vůbec banalita. Troufl bych si odhadnout že alespoň 20% řidičů nepřezouvá a polovina z nich vyjede i na sních a led. Na problém zimních pneumatik přijdou až při prvním krizové situaci a to už může být bohužel pozdě. Nejen pro ně, ale i pro toho, kdo jel zrovna v protisměru.
Zákon, který chrání naše zdraví a životy není v žádném případě "buzerace" a jsem velice překvapen, že se tento hospodský názor rošířil i na stránky Reflexu.
jellyson
6. února 2011 • 12:37
A já bych zase udělal zákon o češtině, a kdo by napsal "snich", dostal by takovej flastr, že by se z toho ***.
slavekmiloslav
5. února 2011 • 18:03
český motoristický buran má ve světě už docela slušné jméno a proto jen houšť
podrouzkova
5. února 2011 • 11:18
Další buzerace, další dojení motoristů. Brzy budeme žádat o "výjezdní doložku", abychom mohli na silnice! Ale stát se o nás postará, on to s námi hloupými myslí dobře. Takže budeme platit silniční daně, spotřební daně, dálniční daně, obecní daně, aby moudrý stát a chytré obce mohly investovat naše peníze do dalších výdobytků, jimiž nás budou dál buzerovat o ožebračovat. Kámoš cestář dostane zakázku, starosta to má jisté, silnici opraví tak na rok. Po roce si přjide na své kamarád z pneuservisu a z odtahovky, našež zase nastoupí cestář. Kámoš z Czech radaru dostane místečko někde za zatáčkou, mimo obec ale pořád před značkou konec obce, a bude nás zásobovat hříšníky a ti budou platit a tak bude spokojený starosta, soukromník a zbydou peníze i na městskou polici, kam umístíme Pepu, protože ho vylili ze státní kvůli těm úplatkům...
To se budeme mít! Krásnej a klidnej život, když nad námi bude Velký bratr bdít!
zerovan
5. února 2011 • 10:24
Existuji zeme, kde je rizeni vozidla nutnosti a pocet vozidel na obyvatele je o malo vetsi nez u nas. A presto nehodovost je daleko nizsi a zasadni pravidla se beze zbytku dodrzuji:
1/ Plati jen pravidlo predosti zprava, 2/V obcich mimo semaforem rizenych krizovatek jsou krizovatky ze vsech smeru osazeny stopkou (a to se opravdu hlida), 3/ na dalnicich se jezdi v libovolnem pruhu a od predmesti je posledni levy pruh vyhrazen pro plne obsazena vozidla, 4/ policie neni moc videt, ale kdyz ji potrebujete staci se rozhlednout a zavolat a je vam okamzite k sluzbam, 5/ plati 10% tolerance max. rychlosti a meri se dost casto, 6/ pivo si po obede date bez rizika, policajtovi staci se na vas jen podivat a vi. Jsou i u nas zakonodarci dostatecne pragmaticti?
2592
4. února 2011 • 21:54
ze sněmovny, mi tahle údajná buzerace přijde jako velice dobrá a vzhledem ke všemu ostatnímu, co je v ČR skutečně k nasr..., je tohleto úplně nic.