Komentáře

Zpět na článek

Chvála Leoše Hegera. Za krach jednání

94 komentářů

majerm
8. února 2011 • 17:33
Ti, kteří nejvíc řvou, se odchodu lékařů nejvíc bojí
kkk999
6. února 2011 • 07:27
znovu jste mě utvrdili v přesvědčení, že většina z vás je naprosto nesoudných hlupáků, protože jenom pořád dokola píšete o tom, jak jsou ti lékaří zlí, že chtějí přidat peněz, jak jsou líní, když mají službu apod. Drtivá většina z vás ale o studiu na lékařské fakultě a práci lékaře má představy velmi mlhavé, hlavně ale že kritizuje. Ani jeden jste nenapsali ani slovo ke změnám systému zdravotnictví, které jsem navrhoval, vyřváváte jak posedlí jedinou myšlenkou: Ti zlí lékaři chtějí přidat. Nezastávám se špatných lékařů, ale i lékaři jsou jenom lidé a jsou obrazem této společnosti. Dokud nebude řešen celý systém zdravotnictví jako celek, dokud nebudou řešeny problémy související, nemůže dojít ke zlepšení. Nejde jen o to, kolik peněz lékaři dostanou, ale také o to, aby jejich příprava na budoucí výkon práce měla hlavu a patu, aby služby byly patřičně slouženy, atd....že dnes tomu v řadě případů tak není, není jen vina lékařů, za to mou ti, kdo tuto zemi řídí...ti, kteří myslí jen na sebe a které jaksi zapomínáte kritizovat. Zaměňujete totiž příčinu za následek a to je špatně...
rosta.b
6. února 2011 • 12:52
Dobrý muži,toto je fórum o vyděračství lékařů,ne o politice a systémech financování.Takže jste si to měli řešit na vládní úrovni a né přes pacienty.Do teď jsem neslyšel,že by někdo z LOK,ČLK chtěl nějakou reformu,ale jen to,že chtějí peníze.
Pokud by se jednalo o reformy,které by ve finále znamenaly menší zatížení na odvodech občanů a tím pádem i zkvalitnění péče a přístrojů bez dluhů,věřte,že pak do toho půjdou s váma i pacienti a občané tohoto státu.
Takže se,prosím zatím vyjadřujte věcně k tématu a až pujdete do "boje" za lepší hospodaření z našimi penězi,dejte věděr,jdu do toho s Váma i váma!!!
majerm
10. února 2011 • 23:03
3←
rulesss
6. února 2011 • 06:07
Jste hrozne sobecky a nevychovany a jeste ke vsemu mate nazory to by clovek brecel, to ze se ukajite sam nad sebou mi nevadi, ze mate v nicku tu rasisitickou bandu primitivu vypovidajici, co by tam taky mohl mit takovej hnusnej fasounek jako jsi ty.
kkk999
6. února 2011 • 07:16
Ve svém příspěvku jsem uvedl pět bodů, s kterým(i) tedy nesouhlasíte? Co je fašistického na názoru, že nemocniční lékaři netvořili systém zdravotní péče? Co je fašistického na názoru, aby si každý za svoji péči nebo nepéči o vlastní zdraví nesl důsledky sám na sobě a ne na jiných? Co je na tom nevychovaného? Takže vy, kteří tu po lékařích plivete vulgární urážky a nestoudné lži, jste vychovaní, a ta druhá strany jsou hulváti a sprosťáci? Kolik z vás by si dovolilo to, co vyblijete tady, říct veřejně a za svým názorem si stát? Pod anonymitou internetu je to lehké, že? Když je péče těchto lékařů tak úděsná, proč nejdete jinam? Jste banda primitivů a lituju lékaře, kteří se musí takovým bezohledným a sobeckým ubožákům věnovat...
mag.gie
5. února 2011 • 22:02
A za ci penize jste vystudoval Vy? Tenhle argument uz jsem slysela tolikrat, fakt to zacina byt hodne stary... Tusite, kolik medik zaplati za ucebnice rekneme za jeden skolni rok? Asi ne, ze? Tak to mame anatomicky atlas 3500 korun, fyziologie 1000, histologie rovnez...a muzeme pocitat treba do aleluja.

Ziji v klidu? Takze odpovednost za lidsky zivot je podle Vas v klidu? Nestacim se divit, vazne. A Vy si opravdu myslite, ze kdyz je nekdo doktor, tak nemusi platit zdravotni pojisteni?

Nadstandartni vyplata? Takze 35 tisic je naprosto adekvatni odmena pro nekoho, kdo pracuje tak, jako by mel dve zamestnani. Vetsina tech penez je totiz za hodiny odpracovane navic, ktere lekar delat musi, aby se uzivil. O zodpovednosti, kterou maji, radsi ani mluvit nebudu, stejne to nema cenu.

To, ze doktori uzaviraji smlouvy s farmackama, je sice pravda, ale jsou to hlavne soukromi doktori, v nemocnici si doktor nemuze jen tak podepsat nejakou smlouvu, tam je to totiz jeho posledni starost.

Co se tyce toho, ze lekarum nejde o pacienty a jen o penize, tak to je poradna hloupost. Je to totiz hrozne jednoduchy - kdyz se zacnou ve zdravotnictvi lepe rozdelovat penize, bude lepe zaplaceny personal, nebudou chybet nektere leky, tim padem lepsi zdravotni pece...no a kdo obdrzi lepsi zdravotni peci - pacienti prece!

A odkdy je vypoved z prace trestny cin?
rulesss
6. února 2011 • 05:58
Dekujeme odejdete
rosta.b
6. února 2011 • 12:53
Díky za podporu....
rosta.b
6. února 2011 • 12:46
Dobrá ženo,né všichni byli angažovaní a měli možnost studovat.Kdyby si studia platili sami,třeba na úvěr,asi by se k práci stavěli jinak a lépe.Jestli máte pocit,že my ostatní se uživíme jen za 8-mi hod. pracovní dobu,jste na omylu! Myslíte si,že třeba řidič autobusu nemá zodpovědnost za lidské životy? Že máte "jen" 35tis.,ani nikomu neříkejte,protořže ti lidé,kteří taky pracují a mají 8,10,15,20tis,vás dr. sežerou!!!
Asi máte pocit,že nevím "kde je sever",nebo jste Vy úplně mimo realitu!
Pojištění si platí taky jistě,ale platí je za ně stát.Lékaři ani neví,že je třeba psát výka­zy,pla­tit,st­arat se,chodit na kontroly na různé úřady atd. O jejich službách a příslužbách mi nemusíte vyprávět,znám to.Nebo mi chcete tvrdit,že se lékař na službě nevyspí a celou "službu" pracuje?
V dnešní době musíme všichni makat,abychom se uživili,to je bohužel civilizace a EU,ale nikdo kvůli tomu nikoho nevydírá!!!
Doktor v nemocnici neuzavírá smlouvy s farmačkama,jak píšete,ale berou od dealerů ÚPLATKY v podobě zahr. zájezdů atd. Na ty si my musíme našetřit a dělat přesčasy,víte? Už jste to pochopila,že mají ještě bokem "jisté" výhody?
A další Vaše ohrazení-výpověď z práce trestný čin není,ale porušení Hippokratovy přísahy,vzíti si pacienty jako rukojmí...?¨To už mi trestným činem hoodně zavání.Každý má možnost odejít,najít si lepší,výnosnější práci!Jen nemusí vydírat stát,pacienty,národ a tahat peníze opět a jen z našich kapes. A každý z těch lékařů věděli CO jdou studovat a CO je čeká!
Nad vašimi chabými argumenty se musím jen pousmát.Evidentně vidíte jen samu serbe,ale nevidíte ty pacienty se kterými se tak oháníte,asi Vám na nich pramálo záleží.
A jedna na závěr- nevzal bych je zpátky do práce a za porušení této přísahy bych jim na území ČR zakázal činnost! Já bych je fakt "vyléčil" z těch jejich rozmarů!!!!!!!!!!
Co si vlastně o sobě myslíte!?! Top je hnus!!! Vy lékaři jste nadlidé? Běžte,odejděte!!! Bežte to zkusit do zahraničí,obhajte tituly v daném jazyce,naučí vás