Zprávy

Zpět na článek

Díky, jděte! Lékaři šli jen po penězích. Teď chtějí zpátky

187 komentářů

lukarl
24. února 2011 • 11:53
Tento článek mě velmi pobouřil nebo alespoň jedna část cituji:"ostatně většina z nich, třeba ti z Moravy, neumí pořádně ani česky". Jakým právem si dovolujete urážet Moravany. Pochybuji, že vy vůbec víte, jak to na Moravě vypadá nebo kdo tam žije. Opravdu mě mrzí fakt, že jsme součástí České Republiky, protože úroveň Českých lidí je opravdu mizerná. Jsem rád, že jsem z Moravy. Váš článek byl dobrý, ale tohle mě opravdu pobouřilo.
novaco
12. února 2011 • 17:51
A co platy ulízeček ...nebo třeba servírka ,které hrozí pořád nějaké přepadení ? Já to zažila na vlastní kůži tři krát a za minimální mzdu. Co vy na to ? Páni DOKTOŘI
pepekdepek
12. února 2011 • 14:31
No to by mě teda zajímalo, kde ta přítelkyně vašeho známého pracuje. Oficiální tabulkový plat pro lékaře s praxi 25 let a se dvěma atestacemi za základní pracovní dobu je 32800 hrubého. Kapišto? To je opravdu hodně, že?
tepp
10. února 2011 • 14:14
Každý mi říkal, jak je to s těmi doktory hrozné a já pořád tvrdila, že je to hloupost, kam by všichni šli? Je to opravdu ubohé. Mám vysokoškolské vzdělání, jsem dva roky po škole, plat mám do 20. tis. Známý má přítelkyni doktorku, stejně starou, dva roky po škole, bez atestace, bere min. 40 tis. a v práci je o třetinu času méně než já. Tak na co si pořád stěžujou. Je opravdu škoda že se jim ty peníze dali, stejně by přilezli zpět a prosili o svá místa.
fibich
9. února 2011 • 18:42
Z projevu pisatele vyzařuje jeho IQ, které bych opravdu nechtěl mít. Porovnávat postavení lékaře u nás s lékaři v kulturní cizině dost dobře nejde. Pokud nepochází z velmi bohaté rodiny, je ze studií zadlužen a má moc starostí jak půjčky splatit. Postup našich lékařů v cizině je nemyslitelný. Vzetí výpovědí zpět by zásadně nepřicházelo v úvahu. Když by jej přijala jiná nemocnice, ta za nižší plat než měl.
majerm
10. února 2011 • 12:29
Stejnou akci provedli lékaři s úspěchem ve Velké Británii a zdravotní sestry ve Finsku.
jsva
5. února 2011 • 13:42
LOK v čele s m engelem, ale i ta podpůrná část LK v čele s.Kubkem dosáhli nejhorší hodnocení svého stavu veřejností a to napříč politickým spektrem. Ministr Heger si zaslouží pochvalu a ocenění.Vyděračská parta,která se chová jako somálští piráti a bere si živé štíty v podobě nemocných je zklamána. Proto ta petice, proto ty vztahy v nemocnicích. Od toho hesla až k činům.
Když by měli odejít, tak to se většině moc nechce a nikdo většinu nikde nečeká. Je mně líto, ale nabízí se srovnání s exodem jisté části našeho obyvatelstva do Kanady a Britanie. Je to ostuda, ale ti nejvzdělanější, alespoň si to myslíme se chovají takřka stejně jako ti nepřizpůsobiví. Ostuda je na jejich straně, pan m engel nechce ohlodanou kost, ale na jiné ohled nebere. Prachy jako hlavní a jediné krédo.
pepekdepek
12. února 2011 • 14:33
To je dobře, že to tak vnímáte a doufám, že si na Vyděrače vzpomenete, až půjdete nemocná somrovat k nim o pomoc. A srovnávání s romy? No lituju Vásm vaše IQ je hluboce pod úrovní delfínů....
kkk999
5. února 2011 • 08:31
Když si čtu některé názory, docházím k závěru, že tvrzení, že Češi jsou národem vyhulenců a hlupáků, je bohužel oprávněné. Z řady z vás mluví pouze závist. Každý jste měli možnost pokusit se studovat, jenže to byste museli ve škole makat a ne se jen flákat. Jako v každé profesi, i mezi lékaři jsou lékaři vynikající, průměrní a špatní. Tady přece nejde jen o peníze, tady chybí jakákoliv koncepce zdravotnictví, tady chybí ucelený systém, a to není vina lékařů. kam se podívám, tam je nepořádek. Ať je to lékové politice, ať je to návaznosti péče, prostě všude. Měl jsem možnost více než hodinu diskutovat s jedním poslancem zdravotního výboru - třeba je to slušný člověk, to nemohu hodnotit, natolik ho neznám - ale o praxi v terénu, o práci v ambulancích, poliklinikách, atd. nevěděl zhola nic...když jsem mu sděloval některé věci, hleděl na mě jak na zjevení z Marsu. A takový člověk má pak tvořit zákony? Tady bych hledal chybu, ne u lékařů - to je jen důsledek, příčina je někde úplně jinde, ale to je malý detail, který většině z vás naprosto unikl...
pavel07
5. února 2011 • 21:55
Vyhulenců? Vy máte fakt nějaký psychický problém....